De Olympische Spelen 2012

Inleiding

Algemeen Het werd op 24 augustus rond 18.00 uur Nederlandse tijd zo mooi op de televisie gezegd: “Het aftellen naar de Spelen in Londen 2012 is begonnen, Beijing is voorgoed verleden tijd”. De spelen van 2008 waren geslaagd, het is nu aan Londen om te beginnen met de voorbereidingen voor de Zomer Spelen van 2012. Londen is al twee keer eerder (1908 en 1948) gastheer geweest.

Stappen

Het logo Iedere 4 jaar worden de spelen in een ander land gehouden en hebben iedere 4 jaar een ander logo. Het logo voor de Spelen van 27 juli tot en met 12 augustus 2012 die in Londen gehouden zullen worden, werd al op 4 juni 2008 gepresenteerd.

Het symbool bestaat uit felle kleuren (blauw, roze, groen en oranje) en geeft het getal 2012 weer. In de 0 overigens is het symbool van de Olympische Spelen (de vijf ringen) verwerkt en in de 1e 2 het woord London. Er is al veel commentaar gekomen op dit symbool, het zou namelijk veel op een hakenkruis lijken.

Speelstadions Het Verenigd Koninkrijk heeft wel al bekend gemaakt waar de diverse onderdelen van de Olympische Spelen 2012 zullen worden afgewerkt. Dit zijn:

Accomodatie Tak van Sport
Olympic Stadium Atletiek
Olympic Park Arenas Volleybal, handbal, basketbal, moderne vijfkamp, schieten
Aquatics Centre Zwemmen, duiken, synchroon springen en -zwemmen, zwemmen, waterpolo
Velodrome Wielrennen op de baan
BMX circuit BMX
Hockey centre Hockey
Wembley Voetbalfinales
Wimbledon Tennis
Lord's Cricke Ground Boogschieten
Horse Gueard Parade Beach volleybal
Regents Park Softbal, honkbal, wielrennen
Hyde Park Triathlon
Eton Dorney Roeien, kayak, kano op vlak water
The Dome Turnen en basketbal
ExCel Arena Gewichtsheffen, taikwondo, tafeltennis, boksen, worstelen en judo
Greenwicht Arena Turnen en badminton
Greenwich Park Ruitersport, moderne vijfkamp
Royal Artillery Barracks Schieten
Broxbourne Kano, kayak slalom
Weald Country Park Mountain biking
Weymouth, Dorset Zeilen
Hampden Park, Olt Trafford, Villa Park, St.James' Park Voetbal

Rotterdam als opstap naar Londen De stad Rotterdam heeft aangegeven als trainingskamp te fungeren voor landenploegen die aan de Olympische Spelen in Londen meedoen. Hier kunnen de ploegen zich in alle rust voorbereiden op de komende spelen. Aan de noordkant van de stad ligt een nieuwe roeibaan, in Kralingen ligt een nieuwe indoor atletiekbaan. Ook hockeyers en tennissers kunnen hun voorbereidingen treffen in Rotterdam.

Tevens heeft Rotterdam aangegeven dat het maar 1 uur vliegen is vanaf Rotterdam Airport naar Londen, en dat de hotels in Roterdam goedkoper zijn. Tevens wordt er door de oud voorzitter van sportkoepel NOC*NSF (Hans Blankert) dat aan Rotterdam Airport een Olympische accreditaties verstrekt zouden moeten worden.