Wat is de IKEA

Inleiding

De IKEA is uitgegroeid tot een van de allergrootste concerns van de wereld. Hieraan ten grondslag lag een visie. Een visie over een beter dagelijks bestaan voor zoveel mogelijk mensen. Het bedrijfsconcept sluit aan bij die visie door het aanbieden van een breed assortiment functionele en goed vormgegeven woonartikelen tegen zulke lage prijzen dat zoveel mogelijk mensen in staat zijn deze artikelen te kopen.

  • Een beter dagelijks bestaan
  • Een ruim assortiment
  • Lage prijzen
  • Zweedse erfgoed

Een beter dagelijks bestaan

We hebben gekozen voor een eenvoudige benadering van de meubelhandel. Bij alle meubels die we ontwerpen verliezen we het prijskaartje nooit uit het oog. IKEA wil het maximale uit de beschikbare hulpbronnen halen en voldoen aan de behoeftes en voorkeuren van de klant door goede producten aan te bieden tegen een betaalbare prijs.

Een ruim assortiment

Het IKEA assortiment staat voor goed design tegen een lage prijs. We bieden woninginrichtingsideeën voor elke kamer in huis. De romanticus, de minimalist en iedereen die daartussen hangt, komt bij ons aan zijn trekken. Alles is met elkaar te combineren dus ongeacht je stijlvoorkeur kan je kiezen uit producten die je dagelijkse behoeftes vervullen en al het overbodige uitsluiten. Daar zetten onze designers en productontwikkelaars zich voor in.

Lage prijzen

Lage prijzen vormen de hoeksteen van de IKEA visie en ons bedrijfsconcept. Het uitgangspunt bij alle IKEA producten is dat lage prijzen goed ontworpen, functionele woonartikelen voor iedereen toegankelijk maken. We rusten nooit voordat iets weer net iets beter, eenvoudiger, efficiënter en altijd iets goedkoper kan.

Ons Zweedse erfgoed

De Zweedse benadering van design vormt de basis van ons assortiment. Alle producten worden nog steeds in Zweden ontwikkeld. Ze zijn modern, maar niet trendy; functioneel, maar toch mooi; gebruiks- en kindvriendelijk. De kleuren en materialen vertegenwoordigen de frisse en gezonde Zweedse levensstijl. Deze ideeën zijn nauw verbonden met de bakermat van IKEA in Zuid-Zweden: Småland. De mensen daar staan bekend als arme, harde werkers die zo goed mogelijk gebruik proberen te maken van de beperkte middelen waar ze over kunnen beschikken.