Hoe maak je een mancave

Inleiding

Het ideaalplaatje voor een gelukkige toekomst is voor veel mannen en vrouwen is toch wel het bekende huisje, boompje, beestje. Maar als het moment eenmaal daar is, blijkt voor velen dat er nog iets aan het ideaalplaatje ontbreekt. Vrouwen hebben te weinig schoenen; missen een inloopkast; iets in de inrichting of iets anders wat in de ogen van de man als een futiliteit wordt ervaren. De wensen van mannen zijn over het algemeen een stuk beperkter in hun wensen. Vaak missen ze iets waarvan ze niet eens weten dat ze het missen. Met de opkomst van de mancave komt hier verandering in. Een verborgen behoefte die hiermee wordt afgestoft. 

Wat is een mancave

De mancave is de ideale plek voor mannen om zich thuis te voelen. Het voldoet aan alle wensen die mannen hebben en hebben 1 belangrijke overeenkomst: de invloed van vrouwen op de inrichting is zo beperkt mogelijk. De inrichting wordt gedaan door mannen, voor mannen.

Een mancave is dan ook heel makkelijk te herkennen. Het is een ruimte in (of in de buurt van) de woning dat  zich op alle fronten onderscheid van andere ruimtes. Het is de ruimte waar mannen hun fantasie de vrij loop kunnen laten gaan zonder hierbij gestoord te worden door de regeldrift van vrouwen. Een plek waar je je vrienden kan uitnodigen en iedereen op voorhand al weten dat het samenzijn een succes gaat worden. Een plek waar verhalen zowel opgerakeld als gemaakt worden. Een plek met een bar waar de alcolhol rijkelijk kan vloeien, posters van mooie vrouwen de muur bedekken, een poule tafel zorgt voor ontspanning en harde muziek gedraaid kan worden.

Hoe maak je een mancave

De belangrijkste regelen bij het maken van een mancave is dat er 1 op regel na geen regels zijn. De enige regel is dat de vrouw zich niet met de inrichting mag bemoeien. Voor de rest is alle toegestaan. De mancave is de plek waar de man zijn fantasie de vrije loop mag laten. Heel veel fantasie is overigens niet nodig. Mannen zijn namelijk heel snel tevreden. Wanneer een mancave aan een paar belangrijke criteria voldoet, is de mancave in zijn opzet al geslaagd.

Welke criteria zijn belangrijk? Een van de belangrijkste is de aanwezigheid van gekoelde alcohol binnen handbereik. Mannen moeten zich kunnen ontspannen en kunnen uitlaten. Alcohol is hierbij het ultieme middel en kan dan ook niet in deze ruimte ontbreken. Belangrijk hierbij is de koeling. Bier wil je koud drinken. Naast bier kan ook de aanwezigheid van wat sterkers niet ontbreken. Sommige momenten in het leven vragen om wat sterkers dan bier. Een plank met verschillende soorten dranken is dan ook een ideale opvulling van de muur achter de bar. Speciale whisky's doen het in de praktijk altijd goed. Ook flessen gin of flessen champagne geven de mancave een allure waarin je met minimale middelen al een mancave kan realiseren waarin je je maten moeiteloos kan uitnodigen.

Met alcohol binnen handbereik moet deze ook op een plek genuttigd kunnen worden. Voor de meeste mannen is de aanwezigheid van een bar met krukken de ultieme inrichting van een mancave. Alleen het idee van de aanwezigheid van een kroeg in je eigen huis doet de harten van veel mannen harder kloppen. Een plek waar alles mag en kan. Een plek waar het leven gerelativeerd kan worden. Meer heeft een man niet nodig.

Voor wie nog meer ruimte tot zijn beschikking heeft zijn de mogelijkheden eindeloos. De meeste mancaves laten zich graag vullen met een poule tafel. Soms heb je gewoon zin om even een spelletje te spelen. Het voordeel van poulen is dat het een sociaal spel is die je met meerdere mensen tegelijk kan spelen. Dit in tegenstelling tot een flipperkast wat vooral een individueel spel is.

Tot slot. Je hebt je poule tafel. Je hebt je bar. Je hebt je krukken. Waar ga je je biertjes op zetten. Het laatste wat je wil is dat je je mancave beschadigt door ongewenst vocht. Juist. Biertviltjes. Die maken je mancave compleet. En als je dan toch bezig bent wil je manse biertviltjes. Viltjes met een toepasselijk design, van en voor je mancave. Biertviltjes bedrukken doe je onder andere bij drukland.

Conclusie

De mancave is de ideale plek om je als man, man te voelen. Het is de plek waar je je met je maten kan ontspannen zonder de regeldrift van de vrouw. Het is een plek voor mannen, door mannen.