Tips voor het kopen van een commode

Inleiding

Een commode is onmisbaar in de babyuitzet. Een commode gebruik je om je baby te verschonen, te wassen en om aan te kleden. Ook kun je er allerlei spullen in opbergen, zoals luiers en doeken. Veel mensen kopen een commode die bij de rest van de babykamer past. Bij babyzaken kun je vaak complete babykamers kopen zodat alles bij elkaar past. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten als je een commode wilt kopen. Behalve dat hij er mooi uit moet zien en bij de kamer moet passen, is het ook belangrijk dat hij zo gemakkelijk mogelijk in gebruik is! Lees hier de tips voor het kopen van een babykamer.

Tips voor het kopen van een commode

Inhoud

Je gebruikt een commode om je baby te verschonen, maar het is ook een hele handige opbergplaats. Voordat je een commode gaat aanschaffen is het aan te raden om van tevoren te bedenken wat je er in wilt opbergen. Zo is het bijvoorbeeld handig om de luiers en billendoekjes in je commode op te bergen. Op die manier heb je ze altijd bij de hand. Andere spullen kunnen bijvoorbeeld zijn: hydrofiele luiers, washandjes, rompers of het beddengoed. Ook verzorgingsproducten kun je in de commode opbergen. Er zijn commodes met alleen laden, maar met kastjes of open vakken is ook mogelijk. Probeer daarom van tevoren te bedenken wat je waar ongeveer wilt opbergen. Op die manier zul je het meeste plezier hebben van je commode.

De hoogte

Commodes zijn er in verschillende hoogtes. Gemiddeld is een commode ongeveer tussen de 90 centimeter en een meter hoog. Welke hoogte je kiest is afhankelijk van je eigen lengte. Het is lastig verschonen als je zelf klein bent en je hebt een hoge commode. Maar het voelt ook niet comfortabel om erg te moeten bukken als je lang bent. Zie je een leuke commode? Ga er dan even voor staan en probeer je voor te stellen dat je aan het verschonen bent. Zo kun je voelen of de hoogte de juiste is.

Bovenkant

De bovenkant heeft altijd een afmeting waar gemakkelijk een aankleedkussen op past. Maar het is ook handig als je wat extra ruimte hebt. Baby's groeien zo snel dat ze na een paar maanden al langer zijn dan het aankleedkussen, terwijl je ze dan nog wel liggend moet verkleden en verschonen. Met een bredere commode heb je hier prima de ruimte voor. Ook is het handig als je naast het aankleedkussen nog ruimte hebt om wat spullen neer te leggen die je op dat moment nodig hebt. De meeste commodes hebben aan de achterkant en zijkanten een rand, zodat de baby er niet af kan vallen en het aankleedkussen niet kan verschuiven. Sommige commodes hebben ook aan de voorkant een rand. Zo kan het aankleedkussen helemaal geen kant op.

Extra's

  • Opklapbare commode. Niet iedereen heeft plek voor een commode. Er zijn verschillende opklapbare commodes te koop. Deze hang je op aan de muur en klap je uit op het moment dat je hem nodig hebt!
  • Wandrekje. Bij de meeste commodes kun je een bijpassend wandrekje komen. Dit wandrekje is ideaal om de verzorgingsproducten op te zetten.

Prijs

Commodes zijn er in allerlei prijsklasses. Zo kun je ze kopen van nog geen honderd euro, maar ook van vijfhonderd euro! Een set met bed, kast en commode kost gemiddeld tussen de vijfhonderd en duizend euro. Veel mensen hebben de neiging om veel geld uit te geven aan een babykamer, maar bedenk wel dat je de commode niet meer nodig hebt als je kind een jaar of twee is!

Conclusie

Er zijn verschillende punten waar je op moet letten als je een commode wilt kopen. Dat de commode naar je smaak is en goed bij de rest past, is het belangrijkst. Maar juist de details kunnen er voor zorgen dat je veel gemak hebt van je commode.!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden