Wat is Riviera Maison

Wat is Riviera Maison

Riviera Maison is een merknaam van meubelen en accessoires in landelijke stijl. Een beetje Franse Provence gemengd met het Long Island gevoel. De eigenaar is Henk Theunissen. Zijn ouders startte kort na de tweede Wereldoorlog een bloemenwinkel aan de Amsterdamse Overtoom. De bloemenwinkel kreeg als naam “Riviera Bloemsierkunst”. Vader en moeder Theunissen werkten hard om deze bloemenwinkel tot een succes te maken. Ze waren vooral gespecialiseerd in bruidsboeketten. In 1975 komt zoon Henk in dienst. Deze weet het bedrijf om te toveren tot wat het nu is. Een groot interieurmerk. Een merk wat uitstrekt tot ver in het buitenland.

Collectie

2 x in het jaar wordt de showroom op het hoofdkantoor in Aalsmeer omgetoverd tot een inspiratiebron voor vele. Meer dan 3.000 verschillende artikelen worden op een bijzondere wijze neergezet zodat een warm huiselijk gevoel ontstaat. Exclusiviteit, sfeer en service zijn daarbij de belangrijkste woorden. Creatief directeur Nico Tijsen is hier verantwoordelijk voor. Samen met een team van stylisten. Inspiratie opdoen gebeurt op de vele buitenlandse reizen. De collecties hebben vaak een thema. Het laatste thema is Nankali Spa & Resort.

Winkels

Naast de franchise winkels heeft Riviera Maison ook een concept store. Deze werd geopend op 22 februari 2009. De mooie louvredeuren werden geopend in de toonaangevende winkelstraat van Amsterdam, de van Baerlestraat. In de concept store worden de laatste en meest exclusieve artikelen getoond.

Concept store

Het bijzondere aan de concept store zijn een aantal opvallende zaken.

  • Zo staat er een echte piccolo voor de deur. Kom je met de auto, dan is parkeren geen probleem meer. Je overhandigt je sleutels aan de medewerker van Riviera Maison die dan op zoek gaat naar een parkeerplek.
  • Een speciaal autootje (in de vorm van een draagtas) rijdt door Amsterdam om de pakjes af te geven.
  • Iedere zaterdag wordt gratis interieuradvies gegeven door ervaren stylisten.

Link

  • http://www.rivieramaison.com


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden