Wat wil je weten over luchtverfrissers

Inleiding

Van frisse lucht houden we allemaal wel, toch kom je vaak vieze geurtjes tegen. Dit kan bijvoorbeeld in huis zijn, maar ook in de auto kan het vreemd ruiken. Vaak worden rare luchtjes wel verdreven door eens goed de ramen open te zetten en alles te luchten. Maar daar is niet altijd de mogelijkheid voor. Misschien ruikt het buiten nog wel vreemder en in de winter heb je meestal geen behoefte aan open ramen. Een andere manier om bijvoorbeeld je huis of auto lekker te laten ruiken is met behulp van een luchtverfrisser. Deze zorgt voor een aangename geur in huis. Je hebt allerlei verschillende soorten luchtverfrissers met allemaal hun eigen geuren. Wat wil je allemaal weten over de luchtverfrisser?

Wat is een luchtverfrisser?

Er zijn verschillende soorten luchtverfrissers. Een luchtverfrisser is bedoeld om ervoor te zorgen dat je vieze of rare luchtjes in huis niet meer ruikt. Sommige luchtverfrissers maskeren de vieze lucht alleen. Je ruikt de vieze geurtjes niet meer door de luchtverfrisser, maar zonder de luchtverfrisser zou de lucht er nog steeds zijn. Andere luchtverfrissers claimen dat zij de lucht in een bepaalde ruimte echt zuiveren. Ze zorgen niet alleen voor een aangename geur, maar ze zuiveren de ruimte ook gelijk. Sommige luchtverfrissers geven een geur automatisch af, terwijl je anderen met de hand kan bedienen.

Welke soorten luchtverfrissers zijn er?

  • Huis. In huis kan het soms vreemd ruiken. Dit kan bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken zijn. Rare luchtjes kunnen bijvoorbeeld ontstaan door de buitenlucht, huisdieren of roken in huis. Ook door te weinig luchten kan het in huis muf ruiken. Veel mensen vinden het belangrijk dat hun huis lekker ruikt. Er zijn verschillende luchtverfrissers voor in huis. Je hebt simpele versies die alleen zorgen voor een aangename lucht, maar tegenwoordig kan je ook kiezen voor een luchtverfrisser die reageert op beweging of die om de zoveel tijd een andere geur geeft.
  • Toilet. Ook op het toilet kan het soms onfris ruiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een flinke boodschap, maar ook de scherpe geur van schoonmaakmiddel kan onaangenaam zijn. Met een luchtverfrisser op het toilet of in de badkamer kan je zelf bepalen hoe het daar ruikt.
  • Je auto. In de meeste auto's ruikt het niet echt fris. Het interieur kan bijvoorbeeld stinken en ook van buitenaf kunnen vieze geurtjes de auto inkomen. Er zijn verschillende luchtverfrissers voor auto's verkrijgbaar. Deze wordt in het ventilatierooster van de auto geplaatst en rare luchtjes zijn verleden tijd!
  • Stofzuiger. Wanneer je aan het stofzuigen bent, dan zal je merken dat er bij de meeste stofzuigers een vieze warme lucht uitkomt. Met een luchtverfrisser voor de stofzuiger zal er juist een aangename lucht worden verspreid.

Waar moet je op letten als je een luchtverfrisser wilt kopen?

Je hebt ruim de keus als je een luchtverfrisser wilt aanschaffen. Waar moet je op letten als je een luchtverfrisser wilt kopen?

  • Waar gebruik je de luchtverfrisser. Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende luchtverfrissers voor verschillende ruimtes. Wanneer je een luchtverfrisser wilt kopen, let er dan op voor welke ruimte deze geschikt is.
  • Wat doet de luchtverfrisser. Voor sommige mensen is het genoeg dat er een aangename lucht is huis hangt, maar andere mensen willen graag de lucht in hun huis echt zuiveren. Op de verpakking van een luchtverfrisser staat aangegeven hoe deze vieze luchtjes aanpakt.
  • De geur. De geur van een luchtverfrisser is erg belangrijk! Het moet wel een geur zijn die je aanspreekt en lekker vind ruiken, anders heeft het nog niet veel nut. In het begin kan een geur misschien sterk ruiken, maar opzich wen je hier snel aan. Probeer wat verschillende geuren uit om te bekijken welke je het lekkerst vindt. Denk bij geuren bijvoorbeeld aan boslucht, bloemen of fruitige geuren.
  • Bediening. Je kan voor een luchtverfrisser kiezen die automatisch een geur afgeeft of op beweging reageert. Maar je hebt ook luchtverfrissers die een geur afgeven als je er bijvoorbeeld in knijpt. Op die manier kan je zelf bepalen wanneer er lekkere lucht in huis komt.
  • Hoe lang gaat de luchtverfrisser mee. Op de verpakking van de luchtverfrisser staat hoelang deze meegaat. Andere luchtverfrissers zijn wat luxer en geven aan wanneer deze vervangen moet worden. Vaak hoef je geen nieuwe luchtverfrisser aan te schaffen, maar is een navulverpakking voldoende.
  • De prijs. Er zit veel prijsverschil tussen de verschillende luchtverfrissers. Een duurdere luchtverfrisser is wat luxer en heeft over het algemeen meer mogelijkheden.

Conclusie

Met een luchtverfrisser in huis zal je huis aangenaam ruiken. Er kunnen gemakkelijk rare luchtjes ontstaan door bijvoorbeeld huisdieren, roken of te weinig luchten. Een luchtverfrisser verspreidt een aangename geur die alle andere luchtjes zal overheersen. Andere luchtverfrissers reinigen zelfs de lucht. Maar je hebt niet alleen luchtverfrissers voor in huis, je hebt ze ook voor in de auto of voor de stofzuiger. Met een luchtverfrisser ben je er van verzekerd dat vieze luchtjes verleden tijd zijn!Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden