Electrische zonneschermen voor meer gebruikscomfort

Inleiding

Ons interieur beschermen tegen de schadelijke ultra- violettestralen van de zon is zeker geen overbodige luxe. Ben je op zoek naar de meest geschikte zonneschermen voor je woning, en heb je het moeilijk om de knoop definitief door te hakken? Niet zo verwonderlijk, want de keuze aan zonneschermen was nooit groter. Zonneschermen zijn er vandaag in alle formaten, kleuren en systemen. Hoe gaan we best tewerk bij de keuze van het meest geschikte zonnescherm, en op wat moeten we bij voorkeur letten om zo lang mogelijk van ons zonnescherm te kunnen genieten?

Zonnescherm geeft meerwaarde aan onze woning

Een zonnescherm plaatsen we in de allereerste plaats om ons te beschermen tegen de zon met zijn agressieve en schadelijke ultra- violettestralen. Met het plaatsen van zonneschermen zorgen we meteen ook voor een langere levensduur van onze meubelen én ons interieur. Maar er zijn nog andere redenen om de installatie van zonneschermen te overwegen. Met zonneschermen realiseren we extra leefruimte op ons terras, waardoor we meer en langer kunnen genieten van het deugddoende buitenleven. Met het plaatsen van zonneschermen geven we ook een belangrijke meerwaarde aan onze woning.

Deskundig advies erg belangrijk

Waar kopen we bij voorkeur ons zonnescherm? Zonneschermen kunnen we vandaag zowat overal kopen, gaande van de supermarkt tot de bouwmarkt en de doe- het- zelf- zaak. Geef echter de voorkeur aan een gespecialiseerde zaak van zonnewering. Daar zal men ons met raad en daad en deskundig advies bijstaan. Ook hier is goede raad méér dan goud waard.

Electrische zonnewering

Bij onze zoektocht naar het meest geschikte zonnescherm, hebben we de keuze uit verschillende systemen. Ons zonnescherm op en afrollen met de hand is uiteraard geen moeilijke karwei. Dat wordt echter wel even anders, wanneer we een dagje ouder worden, en onze gezondheid en conditie te wensen overlaat en het uitrollen van onze zonnewerking haast onmogelijk is geworden. Wanneer je op dat ogenblik over electrische zonnewering beschikt, zal je deze eerder genomen beslissing beslist toejuichen.

Electrische bediening voor meerdere zonneschermen

In deze optiek zal het dan ook niemand verwonderen dat electrische zonnewering steeds populairder wordt. Deze bieden ons niet alleen een verhoogd gebruikscomfort, maar zeker ook maximale bescherming aan ons interieur. Electrisch aangedreven zonneschermen zijn in eerste instantie geschikt voor exemplaren groter dan vier meter. Electrische zonneschermen zijn zeker handig wanneer we over verschillende schermen beschikken.

Constante en doeltreffende bescherming

Electrische zonnewering zorgt voor een constante en doeltreffende bescherming van ons interieur tegen de agressieve ultra- violettestralen van de zon. Geautomatiseerde zonneschermen stellen ons bovendien in staat zowel de omgevingstemperatuur als de hoeveelheid licht in onze woning zélf te regelen, onafhankelijk van het moment van de dag.

Zonneschermern met electrische golven voordelig

Bij de installatie van onze electrische zonnewering hebben we de keuze uit zonneschermen met een draadinstallatie of met electrische golven. Bij een draadinstallatie maakt men gebruik van schakelaars, die in de muur worden aangebracht. Dit is tijdrovend en dus zeker niet goedkoop. Electrische zonneschermen met electrische golven zijn daarom echte aanraders. Hierbij maken we gebruik van een afstandsbediening, die ons in staat stelt meerdere rolluiken, en zelfs onze verlichting tegelijk te bedienen.

  • Richtprijs electrisch zonnescherm standaardraam: gemiddelde prijs van 320 euro.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden