Tips voor het kopen van een hordeur

Inleiding

In de zomer is een hordeur geen overbodige luxe. Veel mensen laten hun achterdeur lekker openstaan om te luchten. Het nadeel hiervan is dat er allerlei vervelende insecten naar binnen kunnen vliegen. Je ziet er niet op te wachten om binnen op vliegen en muggenjacht te moeten gaan! Een hordeur is hiervoor de oplossing. Een hordeur is een soort deur of rol met gaas. Hierdoor kan je deur gewoon open blijven staan en kun je toch luchten, maar komen er geen vervelende beestjes naar binnen! Waar let je op als je een hordeur wilt kopen?

Waar let je op als je een hordeur wilt kopen?

Er zijn allerlei verschillende hordeuren te koop. Ook zijn er speciale horren voor ramen. Zo kun je heel je huis beschermen tegen kleine indringers. Wanneer je een hordeur wilt kopen, dan is het belangrijk om eerst een keuze te maken tussen de verschillende hordeuren.

Verschillende hordeuren

  • De standaard hordeur. De standaard hordeur is een losse hordeur. Deze wordt geplaatst achter je deur, in principe krijg je dus twee deuren. Je kunt deze hordeur heel gemakkelijk open doen en sluiten. Kwalitatief gaat deze hordeur lang mee, maar een nadeel kan zijn dat je altijd twee deuren hebt.
  • Rol hordeur. Een andere mogelijkheid is de rol hordeur. Je hebt hierbij geen losse deur, maar een rol die je kunt uittrekken. Het is bij een rol hordeur belangrijk om een hordeur te kopen van goede kwaliteit. Bij kwalitatief minder goede rol hordeuren gaat de rol stroef en loop je het risico dat hij onder of boven niet lekker aansluit. Het voordeel van een rol hordeur is dat deze mooi weggewerkt is.
  • Plissé hordeur. Vrij nieuw is de plissé hordeur. Het idee achter de plissé hordeur is hetzelfde als bij de rol hordeur. Het gaas is alleen van ander materiaal gemaakt. Bij normaal gaas kan de hordeur dichtklappen, maar bij een plissé hordeur vouwt het gaas zich als het ware op. De hordeur rolt zichzelf niet in één keer op, maar kan op iedere stand blijven staan. Een plissé hordeur is net wat luxer dan de normale rol hordeur. Het nadeel hiervan is dat hij ook duurder is.

De maat

Het is bij het kopen van een hordeur belangrijk om de juiste maat aan te houden. Dit geldt vooral bij de standaard hordeur. Het zou vervelend zijn als je hordeur niet past. Bij een rol hordeur en plissé hordeur is vooral de hoogte belangrijk. Je wilt tenslotte geen kieren aan de boven of onderkant. Je meet altijd aan de binnenkant van het kozijn, dat is tenslotte de plek waar de hordeur komt te hangen. Bij de meeste winkels hangen de standaard maten voor een hordeur, maar wanneer je een afwijkende maat hebt, dan is het in principe mogelijk om de hordeur op maat te laten maken.

Waar let je nog meer op?

  • Prijs. Wanneer je op zoek gaat naar een hordeur, zal het prijsverschil als eerste opvallen. Je hebt hordeuren van rond de 70 euro, maar bijvoorbeeld ook van 250 euro. De kwaliteit speelt een belangrijke rol bij de prijs van een hordeur, maar ook het soort hordeur. Sommige bedrijven komen de maat zelf opmeten en monteren de hordeur voor je, ook hiervoor betaal je extra. Staar je niet alleen blind op een scherpe prijs, zeker niet als je veel gebruik gaat maken van je hordeur. Het kan wel veel geld schelen door op de aanbiedingen te letten!
  • Kleur. Je hebt hordeuren in verschillende kleuren, denk bijvoorbeeld aan verschillende tinten wit, grijs of juist donker. In principe is het maar net wat je mooi vind en welke kleur bij de rest van je huis past.

Hordeuren, waar te koop?

Je kunt hordeuren bij de verschillende bouwmarkten kopen. Het voordeel hiervan is dat je gelijk advies kunt vragen en de hordeur kunt uitproberen. Een andere mogelijkheid is om online een hordeur te kopen. Dit is vaak goedkoper dan in de winkel, maar je moet wel alles zelf regelen.

Conclusie

Met een hordeur houd je vervelende insecten buiten. Zeker wanneer je je deur regelmatig hebt openstaan, komt een hordeur goed van pas. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten als je een hordeur wilt kopen. Zo zijn er verschillende soorten hordeuren. Ook de kwaliteit speelt een rol. De plissé hordeur is de hordeur van dit moment. Je betaalt er misschien iets meer voor, maar je hebt wel een hordeur waar je veel plezier van zult hebben!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden