Waar let je op bij het kopen van een douchecabine

Inleiding

Een douche is onmisbaar in de badkamer. De meeste mensen sluiten hun douche af zodat het water niet door heel de badkamer sproeit. Vroeger gebeurde dat vooral door middel van een gordijn. Probleem was dat het water er vaak onderdoor kwam en dat het geen prettig gevoel is als het natte gordijn tegen je lichaam aanplakt. Gelukkig is er een betere manier om je douche af te schermen, namelijk door middel van een douchecabine. Een douchecabine is een soort hokje waarin de douche zich bevind. Er zijn allerlei soorten douchecabines te koop. Zo is er altijd wel iets dat bij jouw badkamer en smaak past. Lees hieronder de tips voor het kopen van een douchecabine.

Tips voor het kopen van een douchecabine

Douchecabine met of zonder douchebak

Je kan kiezen voor een douchecabine met of zonder douchebak. Een douchecabine met bak is als het ware één geheel. Deze douchecabine wordt op de grond geplaatst. Wanneer je wilt douchen, stap je als het ware in de douchecabine op de douchebak. Een voordeel hiervan is dat het een mooi gezicht is en dat het makkelijker schoonmaken is. Een andere mogelijkheid is een douchecabine zonder douchebak. Hierbij heb je alleen de deuren die op de grond geplaatst worden. Wanneer je doucht, sta je op je badkamervloer. De meeste mensen die een nieuwe badkamer kopen kiezen voor een douchecabine met douchebak. Alles kan dan gelijk goed worden aangesloten. In oudere badkamers zie je vaak dat de tegels lager liggen rond het afvoerputje, hierdoor is het vaak niet mogelijk om een douchecabine met bak te plaatsen.

Vorm en maat van de douchecabine

Je hebt douchecabines in allerlei vormen en maten. Welk vorm en maat je kiest is over het algemeen afhankelijk van je badkamer. Wanneer je badkamer niet zo groot is, dan is een grote douchecabine niet praktisch. Maar wanneer je genoeg plek hebt in je badkamer, dan is het wel lekker om een douchecabine te hebben waar je voldoende ruimte in hebt. Ook de vorm van de douchecabine kan je zelf uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan een vierkant of rechthoekig. Ook een halfronde douchecabine is mogelijk, net zoals een douchecabine met meerdere hoeken. Wanneer je een douchecabine wilt kopen, meet dan altijd goed de plek op waar je de douchecabine wilt hebben. Let erop of je voldoende ruimte heb in je badkamer en in de douchecabine zelf!

De deur

Een douchecabine kan op verschillende manieren opengaan. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een deur die naar binnen of naar buiten opengaat. Het voordeel van een deur die naar buiten opengaat is dat je genoeg ruimte in je douchecabine zelf houdt. In een kleine badkamer kan het een nadeel zijn omdat je plek moet houden voor de deur. Een naar binnenslaande deur neemt minder ruimte in, maar is niet bij alle vormen en maten mogelijk. Een andere mogelijkheid is een schuifdeur. Zo blijft je douchecabine één geheel en hoef je de deur alleen open en dicht te schuiven als je naar binnen wilt.

De douche in de douchecabine

De meeste douchecabines zijn zonder douche. Je koopt in principe alleen een wand, een deur en eventueel een douchebak. Maar je kan natuurlijk wel kiezen voor een douchecabine met douche. Je kan het zelfs zo luxe maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een massagedouche met touchscreen en een radio!

Waar let je nog meer op bij het kopen van een douchecabine?

  • Het glas. Over het algemeen is het glas tussen de vier en zes milimeter dik. Glas van deze dikte is veilig genoeg en zal niet snel breken. De meeste douchecabines hebben glas waar je doorheen kan kijken, maar voor de privacy kan je ook kiezen voor bedrukt glas.
  • De douchecabine in elkaar zetten. In principe is het niet moeilijk om zelf een douchecabine in elkaar te zetten. Maar de onderdelen zelf zoals de glaswand kunnen aardig wat wegen. Ben je niet zo sterk? Zorg dan dat je hulp heeft of laat de douchecabine door een ander in elkaar laat zetten.

Prijs van de douchecabine

Je hebt douchecabines in allerlei prijsklasses. Een goedkope douchecabine zal rond de tweehonderd euro kosten. Maar wanneer je liever een luxe en design douchecabine wilt, dan moet je aan een bedrag tussen de 700 en duizend euro denken!

Conclusie

Een douchecabine is ideaal als je de douche wilt afsluiten van de rest van de badkamer. Zo wordt niet heel je badkamer nat als je staat te douchen. Ook is het gemakkelijker schoonhouden. Welke douchecabine bij je past, is over het algemeen afhankelijk van je smaak, de badkamer en de beschikbare ruimte. Je kan een douchecabine zo luxe maken als je zelf wilt, maar hiervoor betaal je ook extra!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden