Tips voor het kopen van een stoomcabine

Inleiding

Stomen is goed voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bij stomen denken de meeste mensen aan een bezoekje aan de sauna. Maar je kan nu ook thuis heel gemakkelijk stomen. Dit kan door middel van een stoomcabine. Een stoomcabine lijkt in veel opzichten op een sauna, maar toch zijn er een aantal verschillen. Zo is de temperatuur in de stoomcabine lager dan in een sauna. Maar omdat de luchtvochtigheid hoger is, zal je lichaamstemperatuur net zo snel omhoog gaan als in een sauna. Je kan een stoomcabine heel gemakkelijk in bijvoorbeeld je badkamer plaatsen. Hij neemt vaak niet veel meer plek in beslag dan een normale douchecabine. Wat moet je allemaal weten als je een stoomcabine wilt aanschaffen?

Wat is een stoomcabine?

Een stoomcabine bestaat uit een cabine met een stoomapparaat. Dit stoomapparaat zal de stoom in de cabine verspreiden. In een sauna kan de temperatuur aardig oplopen, maar de temperatuur in de stoomcabine zal rond de 48 graden zijn. De luchtvochtigheid is echter een stuk hoger, namelijk rond de tachtig procent. Hierdoor zal je lichaamstemperatuur net zo snel oplopen als in een gewone sauna. Een stoomcabine is goed voor je lichaam en geest. Enkele voordelen van het stomen zijn bijvoorbeeld:

  • De huid wordt gereinigd
  • Doordat je gaat zweten worden afvalstoffen afgevoerd
  • Je spieren ontspannen
  • Je luchtwegen worden vrijgemaakt
  • Betere bloedcirculatie

Het is mogelijk om in de stoomcabine een geur toe te voegen. Hierdoor zal tegelijk met het stoom een lekker luchtje in de stoomcabine worden geblazen. Dit kan extra ontspannend en verkwikkend werken. Na een behandeling in de stoomcabine voelen veel mensen zich als herboren. In de stoomcabine zit een douche zodat je je na afloop lekker af kan spoelen. Waar moet je allemaal op letten als je een stoomcabine wilt aanschaffen?

Tips voor het kopen van een stoomcabine

Wanneer je op zoek gaat naar een stoomcabine, zal op het eerste gezicht vooral het enorme prijsverschil opvallen. Je hebt stoomcabines van rond de duizend euro, maar vijfduizend euro is ook mogelijk. Dit prijsverschil zit hem vooral in de luxe. Goedkope stoomcabines zijn vaak veredelde douchecabines. Je kan wel stomen, maar niet zo optimaal als bij een echte goede stoomcabine. Ook mis je allerlei mogelijkheden die je bij een duurdere stoomcabine wel hebt.

Stomen

Het belangrijkste van een stoomcabine is het stomen zelf. Er zit hierbij echter wel wat verschil tussen de verschillende stoomcabines. Een goedkopere stoomcabine kan wel stomen, maar vaak wordt de temperatuur niet zo (snel) warm als bij een duurdere stoomcabine. Wanneer je een stoomcabine wilt aanschaffen, let er dan op of de stoomcabine verschillende stoomprogramma's heeft. Zo hoef je niet zelf de tijd in de gaten te houden en kan je je helemaal overgeven aan je stoomcabine. Ook is het lekker om een geurtje aan het stoom toe te voegen. Let erop of dit mogelijk is bij de stoomcabine naar keuze.

Luxe

Je hebt veel verschillende stoomcabines, denk bijvoorbeeld aan simpel tot heel luxe. Over het algemeen kan je zeggen, des te luxer de stoomcabine, des te meer je gaat betalen. In principe is het maar net wat je belangrijk vindt en wat je aan je stoomcabine wilt uitgeven. Bij luxe moet bijvoorbeeld gedacht worden aan:

  • Het zitje. Je hebt stoomcabines met een uitklapbaar zitje, maar ook met een complete bank.
  • Douche. In alle stoomcabines zit een douche, maar hierin zit aardig wat verschil. Er kan bijvoorbeeld een gewone standaard douche in zitten, maar meerdere zijdouches en een massagedouche is ook mogelijk!
  • Luxe in de stoomcabine zelf. Een stoomcabine gaat natuurlijk om het stomen, maar wat denk je van een stoomcabine met touchscreen, massage, muziek en telefoonaansluiting?

De ruimte

Over het algemeen is een stoomcabine ongeveer net zo groot als een gewone douchecabine. Hij past hierdoor gemakkelijk in de meeste badkamers. Wanneer je de ruimte hebt kan je kiezen voor een grotere stoomcabine. Denk bijvoorbeeld aan een stoomcabine met bad of een lekkere bank. Bij sommige stoomcabines is het mogelijk om deze op een gewone vloer te plaatsen. Misschien wil je wel een aparte relaxkamer maken.

Conclusie

Stomen is goed voor lichaam en geest. Bij stomen denken de meeste mensen aan een sauna, maar dit is thuis vaak lastig te realiseren. Een stoomcabine kan je heel gemakkelijk thuis plaatsen. Hij neemt net zoveel plek in beslag als een gewone douchecabine. Wanneer je een stoomcabine wilt aanschaffen, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan het stomen zelf en de mogelijkheden in de stoomcabine. Voor een echte goede stoomcabine betaal je vaak een paar duizend euro, maar je zal wel optimaal kunnen genieten!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden