Hoe zet je een schutting op in de tuin

Te veel zon in jouw tuin? Zorg dat je genoeg schaduw hebt om te chillen

Het is natuurlijk heerlijk als je in de zomer in je tuin kan zitten. Lekker in je eigen tuin zonnebaden is een luxe. Toch kan het ook te warm worden wanneer de zon de gehele dag op je tuin staat. Dit is vooral het geval als je een tuin op het zuiden hebt. Daarom kan het handig zijn om schaduw te creëren. Dit kan op verschillende manieren. Daarom zetten wij een aantal tips op een rij. 

Vaste schaduwplek

Er zijn verschillende manieren om schaduwplekken te maken. Één hiervan is een vaste schaduwplek waar altijd, of een deel van de dag, schaduw is. Je kunt bijvoorbeeld een schutting in de tuin opzetten. Op deze manier heb je standaard schaduw in je tuin en heb je iets meer privacy in je tuin. Een andere optie is het plaatsen van een overkapping. Dit kan aan het huis gemonteerd worden. Of kies voor een losstaande pergola. 

 

Daarnaast kun je ook aan beplanting denken. Door het plaatsen van hoge bomen en struiken komt er minder zon in je tuin. Op deze manier heb je een natuurlijke schaduwplek in je tuin. Bij deze optie komt wel iets meer verzorging kijken. Vaak moeten bomen één keer per jaar gesnoeid worden. Maar als je groene vingers hebt en het niet erg vindt, dan is het zeker een goede optie!

Flexibele optie

Wil je elk moment kiezen of je zon of schaduw in je tuin krijgt? Kies dan voor een parasol of schaduwdoek. Wanneer je een parasol wilt kopen zul je aan twee dingen moeten denken. Ten eerste zul je de juiste grootte moeten kiezen. Dit is afhankelijk van de ruimte die je in de tuin hebt. Ten tweede heb je de keuze tussen een hangende of staande parasol. Wat het beste past, kan per inrichting van een tuin verschillen. Daarnaast zijn parasollen ook nog eens makkelijk te verplaatsen. Op deze manier kun je overal in je tuin een schaduwplek maken.

 

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om schaduw in je eigen tuin te creëren. Aan jou de keuze of je een vaste of een flexibele optie kiest. Houd je ervan om in de tuin te werken? Kies dan voor bomen en struiken. Wanneer je een vaste schaduwplek wilt, kun je beter voor een schutting of overkapping kiezen. Een parasol kan ook een mooie oplossing zijn, die ook verplaatsbaar is. Voor elke tuin is er een juiste oplossing!