De mooiste meubels van steigerhout

Inleiding

Na antieke en moderne meubels is het tijd voor wat nieuws! De trend van 2011 zijn meubels van steigerhout! Normaal wordt steigerhout voornamelijk in de bouw gebruikt. De planken liggen op steigers, zodat bouwvakkers hier overheen kunnen lopen. Steigerhout moet stevig zijn, maar niet te duur! Tegenwoordig zie je overal meubels van steigerhout. Dit kan gebruikt of nieuw steigerhout zijn. Ook kan steigerhout gebruikt worden bij meubels voor zowel binnen als buiten. Wat wil je weten over meubels van steigerhout?

Wat is steigerhout?

Steigerhout wordt van vurenhout gemaakt. Vurenhout komt van de spar. Het soort spar waar het hout van gemaakt wordt is een snelgroeiende soort. Hierdoor kunnen de kosten laag gehouden worden! Wanneer de boom is omgekapt, zal hij binnen enkele jaren weer op zijn oude formaat zijn. Vurenhout gaat minder lang mee dan andere houtsoorten. Maar door het hout op de juiste manier te bewerken, kun je er toch lang plezier van hebben! Vurenhout heeft een zachte en flexibele vezel. Hierdoor kan het hout gaan leven bij weer- en kameromstandigheden! Leven houdt in dat het hout kan krimpen of juist kan uitzetten! Bij droogte of een lage luchtvochtigheid zal het hout krimpen, terwijl bij een hoge luchtvochtigheid het hout zal uitzetten. Dit is een langzaam proces, maar je kunt er wel iets van gaan zien. Maar de meeste mensen die meubels van steigerhout kopen vinden dit juiste een charme.

Meubels van steigerhout

Steigerhout wordt voor allerlei meubels gebruikt. Dit kan nieuw of gebruikt steigerhout zijn. Nieuw steigerhout heeft als voordeel dat het er gaaf en ongebruikt uitziet. Maar gebruikt steigerhout kan juist extra sfeer geven! Zo kunnen er bijvoorbeeld cement- of verfvlekken op zitten. Ook putjes en groeven zijn mogelijk! Ouder steigerhout zal langzaam vergrijzen. Dit alles maakt steigerhout juist bijzonder en karakteristiek, want geen plank is hetzelfde. Zo krijg je een uniek meubelstuk. Ook is het een mooi idee dat het steigerhout een tweede leven krijgt!

Soort meubels

  • Tafels
  • Stoelen
  • Bed
  • Bank
  • Loungeset
  • Bureaus
  • TV-meubels

Prijs

Meubels van steigerhout zijn vergeleken bij meubels van andere houtsoorten goedkoop. Voor een bedrag van 200 á 300 euro heb je al een meubelstuk. Het is bij veel bedrijven mogelijk om meubels op maat te laten maken. Zo kun je het meubelstuk helemaal passend en naar je zin maken.

Steigerhout bewerken

Meubels van steigerhout die buiten staan hoeven niet persé bewerkt te worden. Steigerhout is het "gewend" om buiten te zijn. De kwaliteit van het hout zal niet hard achteruit gaan. Het hout zal alleen vergrijzen en verweren. Wil je niet dat het hout verkleurd of achteruit gaat? Dan zul je het steigerhout moeten oliën of impregneren. Hiermee breng je als het ware een beschermende laag op het hout. Houd er wel rekening mee dat het hout donkerder van kleur wordt!

Ook binnen kun je de meubels van steigerhout bewerken. Je kunt de meubels oliën of lakken. Kies voor transparante lak om de natuurlijke kleur te behouden!

Tips en opmerkingen

  • Staan je meubels van steigerhout buiten? Zorg dan dat ze zo min mogelijk in de regen staan. Bedenk bijvoorbeeld je meubels in de winter of zet ze tijdelijk binnen. Hierdoor zullen de meubels langer mooi blijven en kun je er langer plezier van hebben.

Conclusie

Meubels van steigerhout kun je eigenlijk niet vergelijken met andere meubels. Steigerhout is zeer karakteristiek en apart. In principe kunnen alle meubels van steigerhout gemaakt worden, maar de meeste mensen kiezen toch voor tuinmeubels. Een nadeel van steigerhout is dat het kan gaan werken. Zo kan het hout krimpen of juist uitzetten. Zeker in huis kan dit vervelend zijn!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden