Geef je tuin extra sfeer met een tuinposter

Inleiding

Je tuin is een belangrijk onderdeel van je huis. In de winter ben je er waarschijnlijk niet zoveel te vinden, maar in het voorjaar en de zomer is het heerlijk om in je tuin te zitten. De meeste mensen proberen wat van hun tuin te maken. Ze zetten bijvoorbeeld mooie planten en bloemen in de tuin en kopen comfortabele tuinmeubels. Maar juist details zorgen voor een speciale sfeer in je tuin. Een tuinposter kan bijdragen aan extra sfeer. Je geeft je tuin een persoonlijk tintje plus het is gewoon mooi om naar te kijken. Wat wil je weten over de tuinposter?

Aanbod aan tuinposters

Het aanbod aan tuinposters is enorm. Zo moet er altijd wel iets tussenzitten wat je mooi vindt. Sommige mensen kiezen voor een tuinposter die helemaal in de sfeer van de tuin past. Andere mensen kiezen gewoon een tuinposter die ze mooi vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit afbeeldingen als:

  • Dieren (vooral vlinders zijn populair)
  • Stranden
  • Bloemen
  • Landschappen en velden
  • Boeddha
  • Afbeeldingen die de diepte ingaan, zodat het lijkt of je tuin groter is
  • Wellness

Wanneer er niks naar je smaak tussenzit of je wilt iets dat echt origineel is, dan kun je ervoor kiezen om een eigen afbeelding te gebruiken!

Maat en plek voor de tuinposter

Je kunt een tuinposter in allerlei maten kopen. Een tuinposter kan namelijk heel gemakkelijk op maat gemaakt worden. De grootte van de tuinposter is afhankelijk van de plek waar je de poster wilt ophangen. Misschien heb je wel een lelijke schuur of muur in je tuin en wil je deze graag bedekken? Ook hebben veel mensen een speciaal zithoekje in hun tuin. Met een tuinposter krijgt dit hoekje net wat extra sfeer.

Hoe hang je de tuinposter op?

Er zijn verschillende ophangsystemen te koop om je tuinposter te bevestigen. Je kunt bij de tuinposter gelijk een ophangsysteem bestellen, maar je kunt ook een los doek bestellen en zelf aan de slag gaan. Welk ophangsysteem je kiest is afhankelijk van de plek waar je de tuinposter wilt ophangen, wat je mooi vindt en de prijs. Verschillende ophangsystemen zijn bijvoorbeeld:

  • Ringen. De goedkoopste manier om je tuinposter te bevestigen is door middel van ringen. Er worden in je tuinposter ringen geplaatst waar je gemakkelijk een touw doorheen kan trekken. Op die manier kun je je tuinposter gemakkelijk in de tuin ophangen. Een nadeel hiervan is dat het niet zo stevig is en de kans bestaat dat je tuinposter bij veel wind niet meer strak hangt.
  • Zoom. Het is ook mogelijk om een zoom is je tuinposter te laten maken. Door deze zoom kun je bijvoorbeeld een lat of een buis steken. De tuinposter moet je nog steeds aan touwen bevestigen, maar de tuinposter zelf gaat niet slap staan. Het maken van een zoom is iets duurder dan de ringen, maar het scheelt niet veel.
  • Frame. Een andere manier om een tuinposter op te hangen is door middel van een frame. Een frame is een soort omlijsting die je gemakkelijk kunt bevestigen aan bijvoorbeeld een muur of schutting. Een frame is de stevigste manier om je tuinposter op te hangen, maar tevens ook de duurste. Je kunt kiezen uit een frame van verschillende materialen zoals aluminium en hout.
  • Sticker. Je kunt de tuinposter ook als een sticker bestellen. Aan de achterkant van de tuinposter zit een klevende laag waardoor je de tuinposter gemakkelijk kunt opplakken. Dit is alleen mogelijk bij gladde materialen! Ook is het een secuur werkje. Wanneer je mis plakt zit er een bobbel in je tuinposter.

Wat wil je nog meer weten over de tuinposter?

  • Een tuinposter is weerbestendig. De meeste winkels geven de garantie dat je tuinposter meerdere jaren in je tuin kan hangen zonder te verkleuren.
  • Een tuinposter is gemakkelijk schoon te maken met bijvoorbeeld een natte doek.
  • De prijs van een tuinposter is afhankelijk van de maat en de manier van ophangen. Voor een tuinposter van 1.20 bij 1.20 zonder ophangsysteem betaal je rond de 65 euro. Koop je dezelfde tuinposter met een frame, dan ben je rond de tweehonderd euro kwijt!

Conclusie

Een tuinposter kan je tuin net wat extra sfeer geven! Ook geeft een tuinposter een persoonlijk tintje aan een tuin. Er is ontzettend veel keus als je een tuinposter in je tuin wilt, denk bijvoorbeeld aan verschillende afbeeldingen, maat en manier van ophangen. De prijs van een tuinposter valt hartstikke mee, maar probeer je van tevoren wel voor te stellen hoe de tuinposter zou staan om te voorkomen dat je een miskoop begaat!