Wat houdt payrolling voor een interim of ZZP-er in

Wat is een Interim & ZZP service?

Momenteel worden er in het bedrijfsleven erg vaak interimmers of zzp-ers ingeschakeld. Het biedt flexibiliteit voor de opdrachtgever, maar ook voor de interimmers of zzp-ers. De opdrachtgever selecteert helemaal zelf de Interimmer of zzp-er. Een Payroll-bureau controleert vervolgens of de interimmer of zzp-er voldoet aan de wettelijke eisen voor zelfstandigheid. Hierdoor worden opdrachtgevers achteraf ook niet met arbeidsrechtelijke en/of fiscale claims geconfronteerd. Daarnaast zorgt een Payroll-bureau voor de administratieve en financiële werkzaamheden die de inschakeling van interimmers of zzp-ers met zich meebrengen.

Wat zijn de voordelen van een Interim of ZZP service?

Voordelen van interim en zzp service zijn:

  • Besparing op de administratieve last
  • Geen arbeidsrechtelijke of fiscale risico
  • Vaak lage kosten verbonden aan een interim of zzp service
  • Payroll-bureau geeft u deskundig advies
  • Formaliteiten worden snel afgehandeld

Tarieven Interim en ZZP Service

Payroll-bureau’s hanteren vaak een bedrag per gewerkt uur van een interimmer of zzp-er. Deze kosten voor de diensten van het payroll-bureau kan het bedrijf betalen, maar kan ook door de interimmer of zzp-er zelf betaald worden.

Interim ZZP Service in de praktijk

Een Payroll-bureau beoordeelt of de interimmer of zzp-er voldoen aan de wettelijke eisen voor zelfstandigheid. Vervolgens worden de bijbehorende contracten met opdrachtgever en interimmer of zzp-er opgesteld. De interimmer of zzp-er factureert aan het Payroll-bureau, en daarna worden na controle de verkoopfacturen aan de opdrachtgever verstuurd. Het is vaak zo dat het Payroll-bureau ook het debiteurenbeheer verzorgt.

Handige links

  • http://www.gratiscontracten.nl/Voorbeeld_ontslagbrief_werknemer @@Ontslagbrief werknemer.

Uw link hier? Mail gerust!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden