Organisatie advies bij Change Management

Change Management consultancy

Change management behelst het komen tot een succesvolle uitvoering van change binnen een organisatie door de activatie van begrip en draagkracht voor de change plannen. Om daartoe te komen dient een bedrijf ook voldoende kennis van change management in huis te hebben door organisatie advies voor change management in te schakelen. Daarbij geldt tevens dat vroegtijdige inschakeling van organisatie advies het meest effectief is voordat enig plan voor change bekend is bij het personeel.

Het is te begrijpen hoe belangrijk de change plannen zijn voor uw organisatie en er dient door een changemanagement-consultancybureau dan ook alles eraan gedaan te worden om uw change plannen met concreet organisatie advies te begeleiden.

Wanneer is het verstandig om organisatie advies bij change management in te schakelen?

Zodra change plannen bij de directie concreet beginnen te worden en er ligt een globaal plan op tafel dan wordt het tijd om de eerste kennismaking al te doen met de change manager. De veranderingen zijn essentieel voor de continuïteit van uw onderneming en u dient er dan ook behouden en zorgvuldig mee om te gaan.

De eerste stap omtrent hoe het personeel wordt geïnformeerd is zeer belangrijk. Veelal is het praktisch om een werkgroep(en) samen te stellen met verantwoordelijk personeel vanuit alle lagen van de organisatie, om via hen de boodschap naar de overige collega’s te filteren.

Slagvaardig te werk gaan

De werkgroep(en) heeft als eerste prioriteit om de plannen te aanschouwen en om daarop te reageren. Hoor en wederhoor levert daarbij praktische opmerkingen op de plannen. De denktank heeft alle kennis in huis om alle soorten problemen te identificeren en om oplossingen aan te dragen.

Door het inzien van de noodzaak tot de change binnen de organisatie groeit het begrip bij het personeel. Daarmee zal de werkgroep(en) ook meer slagvaardig te werk kunnen gaan.

Naar mate het stappenplan voor de uitvoering van de change door organisatie advies concreet wordt, neemt het definitief plan van aanpak vorm. De plannen zijn helder en door het stappenplan weet iedereen wat er van hem / haar wordt verwacht. Dit betekent dat een slagvaardige werkgroep het belang van het collectief heeft vertaald naar een haalbaar en werkbaar plan van aanpak. De uitvoering van change binnen de organisatie kan beginnen.

De uitvoering van change binnen een organisatie

Het stappenplan om te komen tot de change binnen de organisatie is helder en compleet afgerond door de denktank. Een ieder weet wat er gedaan moet worden om zo de change effectief uit te voeren. Het personeel zal dan ook zijn uiterste best doen om de stappen snel en vlot uit te voeren. Omdat de voorbereiding uitgebreid is geweest en er voldoende tijd en aandacht is geschonken aan de uitwerking van het plan van aanpak, zal het complete pakket van stappen bij change snel volbracht zijn.

Na een succesvol voltrokken change is het personeel dan ook trots op de geleverde prestatie, evenals de directie uiteraard. De resultaten van de change beginnen dan ook snel duidelijk te worden:

  • Processen lopen sneller,
  • er wordt eerder en beter op de markt gereageerd,
  • de product kwaliteit neemt toe
  • en de klant is meer tevreden.

Deze resultaten kunt u ook behalen binnen uw organisatie. Wilt u dus het één en ander organisationeel ingrijpend wijzigen, schakel dan een changemanagment bureau in.Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden