Geld besparende boodschappen tips

Geld besparen

Alles wordt steeds duurder de dag vandaag, dit gaat van energierekeningen betalen tot de boodschappen die we doen. We moeten als het ware proberen onze zuur verdiende centen uit te rekken om rond te komen. We kunnen natuurlijk met de fiets rondrijden in de stad als we geen geld hebben om brandstof in onze wagen te doen, maar we moeten wel eten, en daar hebben we geen vervangmiddel voor. Dus we staan voor de uitdaging om zo weinig mogelijk geld uit te geven en toch de broodnodige zaken te kopen voor onze dagelijkse behoeften. In dit artikel zes geld besparende tips voor je boodschappenlijst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 6 tips om geld te besparen tijdens het boodschappen doen

1. Kortingsbons

Deze bons worden met een reden in een krant of tijdschrift geplaatst. Is er iets nieuws dat je wil proberen gebruik dan zo een kortingsbon in de winkel. Bevalt het je dan heb je toch wat geld gespaard. Langs de andere kant als je het niet mocht bevallen dan heb je toch niet de volle prijs  betaald. Voor mezelf als ik op deze manier boodschappen doe dan spaar ik telkens geld uit dat ik dan gebruik voor de aankoop van brandstof voor de wagen.

2. Koop geen kant en klare maaltijden

Het is gemakkelijker om een kant en klare maaltijd te kopen,bijvoorbeeld een macaronischotel met kaas, maar is dit wel voordeliger? Wanneer je de macaroni en kaas apart koopt kan je voor dezelfde prijs wel meer monden vullen. De volgende keer dat je in de winkel een kant en klare maaltijd in je handen neemt vraag je dan eens af of je deze maaltijd zelf kan klaarmaken voor minder geld.

3. Kopen in bulk

 Denk eens aan de zaken die je het meest nodig hebt zoals granen, vlees, groenten , kruiden , sappen , en papierproducten. Deze producten kan je meestal in bulk kopen, dan is het ook meestal goedkoper en krijg je misschien nog eens afslag met een afslagbon. 

4. Ga niet shoppen als je honger hebt

Shoppen op een lege maag is een echte nee, want dit betekent alleen maar dat je veel meer gaat inkopen dan je werkelijk nodig hebt. Je zal geneigd zijn om bijvoorbeeld koekjes, chocolade of chips mee te nemen voor onderweg, want je hebt immers honger.

5. Ga shoppen met een boodschappenlijst

Met een boodschappenlijst heb je meer bescherming tegen zaken aan te kopen die veel te duur zijn. Controleer uw kasten en de koelkast om te zien wat je nodig hebt en schrijf ze op . Vergeet niet, het doel is om zoveel mogelijk vast te houden aan die lijst.  

6. Ga shoppen in dezelfde winkels

In een nieuwe winkel besteedt je de meeste tijd met op zoek gaan naar dingen en op en neer wandelen in de gangen, wat vaak leidt tot nutteloze aankopen .

Conclusie

Stijgende prijzen hoeft niet meteen te betekenen dat er minder eten op tafel komt. Er zijn manieren genoeg om je zuurverdiende centen goed te besteden. Als je bovenstaande tips volgt zal je ervaren dat je meer kan kopen met minder geld.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden