Wat wil je weten over Keytrade Bank

Keytrade Bank

Ik las ergens dat de Belgische Keytrade Bank de grens over wil naar Nederland. In de veronderstelling dat deze bank bij onze noorderburen niet erg bekend is een korte voorstelling. Vooral die ene tak van sport: online beleggen. Hier zal het dringen en wringen worden met Binck en Alex. 

Wie is Keytrade Bank?

 

Voor het eerste nieuws van Keytrade moeten we terug naar 1998. Toen werd de eerste Belgische online beleggingssite geboren: VMS-Keytrade. Het was meteen een gigantisch succes en in 2002 verandert de naam in Keytrade Bank, een volwaardige internetbank. Vandaag zijn ze, althans naar eigen zeggen, in België de onbetwiste marktleider inzake online transacties en het beste alternatief voor de grootbanken!

Marktleider in online trading met ca. 130.000 cliënten in België, Luxemburg en Zwitserland. Bovenop verkozen tot ‘Best Broker’ door Netprofiler en Trends in 2009.

Nog een detail: ze behoren tot de groep van Landbouwkrediet, zijnde de shirtsponsor van veldrijder nummer 1 in België Sven Nijs.

Bankkaarten

Mocht je klant willen worden van deze bank dan is het ook belangrijk te weten hoe ze met de bankkaarten omgaan. Wat kosten ze?

1. Gewone ‘bankkaart’: is gratis! Plus: geen extra kosten voor het gebruik van Bancontact/ MisterCash/ Maestro/ Proton.

2. Creditkaart Visa (Classic of Gold): VISA Classic kost € 25 per jaar met een limiet van 1.250 euro per maand. Voor de VISA Gold kaart betaal je 45 euro per jaar en de limiet is 5000 euro per maand.

3. Creditkaart American Express: kijk op hun website aangezien je het eerste jaar een speciale aanbieding krijgt!

Tarieven Belgie

De voornaamste reden om de stap naar Nederland te maken, lijkt het online beleggen. In deze tak van sport is hun tarief voor eenvoudige online beleggen wel heel scherp:

  • beurstransacties vanaf 7,50 euro op Euronext Brussel.
  • fondsen: 9,95 euro instapkosten op fondsen. Geen verkoop- of uitstapkosten.
  • gratis: realtime koersen vanaf 3 uitgevoerde transacties/maand;
  • geen bewaarlonen (voor particulieren) en geen beheerkosten.
  • tarieven van de voornaamste beurstransacties excl. beurstaksen:

1. EURONEXT Brussel: per order en per blok van 0 tot 2.500 euro: € 7,50; per order en per blok van 2.501 tot 5.000 euro: € 14,95; Per order en per blok van 5.001 tot 50.000 euro: € 24,95.

2. Amsterdam en Parijs: per order en per blok van 0 tot 5.000 euro: € 14,95; per order en per blok van 5.001 tot 50.000 euro: € 24,95.

3. Optiemarkten:

  • Amsterdam, Brussel, Parijs: per contract met een minimum van € 14,95 per transactie € 2,95.
  • US: per contract met een min. van $ 19,95 per transactie: $ 2,50.

Update november 2011: de Booster-rekening

Is de nieuwste promotiestunt van Keytrade bank. In november 2011 beloven ze zo maar even 5 procent op een spaarrekening. Deze stunt hebben ze ook in 2010 al twee keer uitgehaald. Waarom een stunt? Zoals altijd zit de angel in de kleine lettertjes. Wat leer je daarvan?

1) Dat deze Booster-rekening een ‘niet gereglementeerde spaarrekening’ is. Dit wil niet zeggen dat ze iets onwettigs doen maar wel dat er 15 procent roerende voorheffing (RV) op de rente wordt ingehouden aan de bron. Of anders gezegd: je krijgt geen 5 procent rente maar 4,25 procent. Zelfs deze netto rente van 4,25% is vandaag de dag een hoogvlieger. Die krijg je nergens anders bij de concurrentie.

2) Dit aanbod geldt alleen voor nieuwe klanten. Daar doen ze ook niet geheimzinnig over. Bedoeling is om nieuwe klanten te lokken. Dat doet de concurrentie immers ook.

3) Deze stuntactie loopt tot 30 december.

4) Er is een maximaal bedrag van 10.000 euro. Meer mag je niet op de Boosterrekening zetten.

5) Wat je ook moet weten: je krijgt deze super de luxe rente maar gedurende 3 maanden. Dus niet gedurende de hele tijd dat je je geld op deze rekening laat staan. Trouwens, na die 3 maanden wordt je inleg + de rente automatisch overgeboekt op een AZUR-spaarrekening. Dan krijg je een basisrente van 1,65 procent en een getrouwheidspremie van 0,4 procent.

Wat levert het op? Als je het maximale bedrag van 10.000 euro spaart, brengt dat op die 3 maanden netto 104 euro op. Vergeleken met een spaarrekening bij een andere bank is dat ongeveer 55 euro meer. Dus rijk word je er niet van daar dat geldt voor elke spaarrekening.

Up date juli 2012

Keytrade Bank is nu, een jaar later dan gepland, ook als online broker gestart in Nederland. Dat is een aanval op de thuismarkt van Binck en dit met een eigen Nederlandse website. Een nieuwe speler op de beleggersmarkt want die lage spaarrentes, da's ook maar niks. Het is dan ook de verwachting van Keytrade dat nog meer 'gewone' mensen zelf gaan beleggen in plaats van dat aan een bank of (dure) vermogensbeheerder toe te vertrouwen. 

Tarief: 7,50 euro per transactie op Euronext tot 10.000 euro. Nou ja, da's geld zat!

Conclusie

Het wordt dringen met al die internetbrokers: Binck, Alex, Lynx, Fortuneo en dan nu Keytrade. Goed voor de belegger die nog durft: de online beleggerstarieven kunnen er alleen maar beter (lees goedkoper) van worden. Waar is de tijd dat we kochten en verkochten aan 10 euro per transactie! Maar... hebben we nog   centen om te beleggen en durven we nog?

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden