De leukste tijdschriften voor vrouwen

Inleiding

Veel vrouwen vinden het heerlijk om een tijdschrift te lezen. Het is puur ontspanning, maar vaak staan er ook nuttige artikelen in waarvan je wat kan leren. Er zijn allerlei tijdschriften voor vrouwen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan de typische vrouwenbladen met een combinatie van verhalen, nuttige artikelen over bijvoorbeeld koken en schoonmaken, drama en kledingreportages. Ook een roddelblad wordt als vrouwenblad gezien, terwijl er ook mannen zijn die het stiekem wel leuk vinden om te lezen. Je kan op allerlei manieren aan een tijdschrift komen. Sommige vrouwen hebben een abonnement op hun favoriete tijdschrift of ze krijgen de leesmap. Andere vrouwen kopen hun tijdschrift liever los in de winkel, omdat ze het niet iedere week lezen. Het kan nog best moeilijk zijn om een leuk tijdschrift voor vrouwen uit te kiezen, aangezien er volop keuze is. Wat zijn de leukste tijdschriften voor vrouwen?

Leukste tijdschriften voor vrouwen

Je kan de meeste tijdschriften voor vrouwen in verschillende categorieën verdelen. Denk bijvoorbeeld aan tijdschriften voor jonge vrouwen of juist van middelbare leeftijd. Sommige tijdschriften zijn puur op mode gericht, terwijl andere tijdschriften vol staan met allerlei levensverhalen. Hieronder staan de leukste vrouwenbladen verdeeld in categorieën. In principe zegt het niet zoveel want iemand van twintig kan bijvoorbeeld de Margriet net zo leuk vinden. Maar deze tijdschriften zijn gericht op deze leeftijdsgroep of op een bepaald onderwerp.

Tijdschriften voor vrouwen algemeen

 • Flair. De Flair is een leuk vrouwen tijdschrift dat geschikt is voor alle leeftijden. Er staan allerlei fijne verhalen en interviews in voor, door en over vrouwen.
 • Viva. De Viva is een erg divers tijdschrift en ze staan bekend om hun interessante reportages en interviews. Het is een heerlijk tijdschrift om even tussendoor te lezen.
 • Cosmopolitan. In dit tijdschrift vind je alles over mode, reizen en relatie. De artikelen zijn erg uitgebreid en je haalt er allerlei goede adviezen en misschien wel inspiratie uit.

Tijdschriften voor vrouwen: 20-35 jaar

 • Vriendin. Vriendin is een leuk en eigentijds tijdschrift. Er staat van alles wat in: leuke kledingreportages, waargebeurde verhalen, interviews met bekende mensen en nog veel meer.
 • Intiem. De Intiem is een tijdschrift vol met indrukwekkende en aparte levensverhalen. Ook staan er alle leuke rubrieken en columns in.
 • Stars. Dit tijdschrift gaat over celebrities, maar is vooral erg leuk voor vrouwen van rond de 20 en 30 jaar. Dit blad gaat vooral over buitenlandse sterren die bekend zijn van films, muziek en tv.

Tijdschriften voor vrouwen 35 plus

 • Libelle. Libelle is één van de bekendste tijdschriften voor vrouwen. Er staan artikelen in over mode, lifestyle en relaties, maar ook staat er iedere week een lekker recept in.
 • Nouveau. Dit tijdschrift is speciaal voor 50 plus vrouwen. Je vindt er informatie over luxe reizen en aparte recepten. Ook is er veel aandacht voor mode, kunst en cultuur.
 • Margriet. Een ander zeer bekend tijdschrift is de Margriet. De Margriet is erg uitgebreid. Iedere week telt het tijdschrift 124 pagina's. Er staat voor ieder wat wils in.

Tijdschriften voor vrouwen over mode

 • Marie Claire. Dit tijdschrift staat vol met informatie over mode, uiterlijk en lifestyle. Het vertelt waar de vrouw van nu zich mee bezig houdt.
 • Glamour. In principe is Glamour een mix van alles, maar vooral mode, uiterlijk en lifestyle staan voorop. Iedere editie krijg je allerlei mooie kledingreportages en advies en tips over het uiterlijk.
 • Elle. De Elle is een internationaal tijdschrift voor vrouwen. Dit tijdschrift is gericht op mode en beauty. Met dit tijdschrift blijf je van alle trends op de hoogte.

Tijdschriften voor vrouwen over celebrities

 • Glossy. Dit tijdschrift voor vrouwen staat vol met mode, uiterlijk en verhalen over beroemde mensen. Je komt er zowel bekende Nederlandse sterren tegen als de internationale sterren.
 • Story. De Story is een heerlijk roddelblad. Je blijft met dit tijdschrift op de hoogte van alle ontwikkelingen in het leven van vooral de nationale sterren.
 • Royalty. Sommige vrouwen vinden vorstenhuizen interessant. Bij dit tijdschrift zit je daarmee goed. Je leest alle nieuwtjes over de Europese vorstenhuizen.

Tijdschriften voor (aanstaande) moeders

 • Ouders van nu. Wanneer je moeder gaat worden of al moeder bent, dan zijn tijdschriften voor moeders altijd erg interessant. Je leest allerlei tips en verhalen van andere moeders. Maar er staan bijvoorbeeld ook reportages in over ziektes en veiligheid.
 • Kèk Mama. Kèk mama is een tijdschrift voor moeders, maar is er ook juist op gericht dat we behalve moeder ook nog vrouw zijn.

Conclusie

Er zijn veel leuke tijdschriften voor vrouwen. Het kan daarom moeilijk zijn om een keuze te maken. De meeste vrouwen tijdschriften zijn gericht op een bepaalde leeftijdsgroep of een onderwerp. Op deze tijdschriften kan je je dan richten om te kijken wat bij je past. Om er achter te komen of je een tijdschrift echt leuk vindt, dan kan je hem het beste een keer los in de winkel kopen of misschien kan je hem wel lenen van iemand. Je kan natuurlijk in de winkel ook een paar tijdschriften doorbladeren of het je wat lijkt. Er is altijd wel een tijdschrift wat bij je past en wat je interessant vindt.