De leukste tijdschriften voor mannen

Inleiding

De meeste mannen houden wel van een goed tijdschrift op zijn tijd. Ze lezen beduidend minder tijdschriften dan vrouwen, maar dat komt misschien wel omdat ze geen tijd hebben of zichzelf de tijd niet gunnen. Wanneer je mannen tijdschriften met tijdschriften voor vrouwen vergelijkt, dan valt gelijk op dat ze eigenlijk niks gemeen hebben. Mannen houden van hele andere onderwerpen dan vrouwen. Bij vrouwen tijdschriften kom je vooral mode, uiterlijk en levensverhalen tegen. Maar typische mannenbladen gaan bijvoorbeeld over sport, auto's, financieel of erotiek. Er zijn ook minder mannen tijdschriften op de markt te vinden, dan vrouwenbladen. Mannen tijdschriften komen vaak maar één per maand uit, maar het is dan meestal wel een goedgevulde editie. Wat zijn de leukste tijdschriften voor mannen?

De leukste tijdschriften voor mannen

Mannen tijdschriften algemeen

 • Panorama. Panorama is het bekendste tijdschrift voor mannen. Er staat van alles in wat interessant is voor de man. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onder andere sport, misdaad en bijzondere reportages.
 • Esquire. Esquire is het tijdschrift voor de man van nu. Er wordt veel aandacht besteed aan mode, lifestyle, reizen, auto's en uitgaan.
 • Nieuwe revu. De Nieuwe revu kan je eigenlijk niet vergelijken met andere tijdschriften voor mannen. Ze gaan vaak verder op de onderwerpen in dan een gemiddeld mannenblad. Ze beschrijven zichzelf als diepgaand, eigentijds en een tikkeltje brutaal.

Financieel en computers

 • Quote. De Quote is een populair financieel tijdschrift. Ieder jaar plaatsen ze de bekende Quote 500. Dit is de top 500 van rijkste Nederlandsers. De Quote houdt je op de hoogte van het bedrijfsleven en de financieën.
 • Computer idee. Dit tijdschrift is een aanrader voor iedere computerliefhebber. Je vindt er allerlei praktische tips en ideeën. Dit blad is ook geschikt voor een beginner omdat er allerlei computer problemen op een makkelijke manier worden uitgelegd.
 • Computer totaal. Met Computer totaal blijft je op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen op computergebied. Er staan handige workshops in en de beste tips om het beste uit je apparatuur en software te halen.

Auto's en motoren

 • Top Gear. Top Gear is bekend van de tv, maar er is ook een tijdschriften lijn van. De presentatoren hebben allemaal een eigen column, maar verder natuurlijk ook veel informatie over auto's, zoals de nieuwste auto's en autotesten.
 • Autoweek. 'Mannen die veel intresse in auto's hebben zitten goed bij Autoweek. Dit tijdschrift staat vol met informatie over, jawel: auto's. Je kan onder andere lezen over de nieuwste modellen en autotesten. Maar je vindt er bijvoorbeeld ook informatie over de wet en het milieu.
 • Moto73. Moto73 is het tijdschrift voor de motorliefhebber. Je vindt er het laatste motornieuws, de leukste toertips en spetterende foto's. Leuk extraatje is dat er paar keer per jaar een special wordt uitgebracht rond speciale motorevenementen zoals de TT in Assen.

Erotiek

 • Playboy. Playboy is wereldwijd het bekendste erotische mannenblad. De mannen kunnen genieten van mooie fotoreportages van aantrekkelijke vrouwen, maar er staat ook genoeg leesvoer in, zoals interviews, artikelen over gadgets en auto's.
 • FHM. FHM heeft alles in huis voor mannen tussen de 18 en 35 jaar. Op de eerste plaats natuurlijk mooie fotoreportages van sexy vrouwen, maar er staat ook nog genoeg andere informatie in, zoals bijvoorbeeld auto's, games en entertainment.
 • Passie. De Passie is een blad wat eigenlijk voor zowel man als vrouw geschikt is. Er staan mooie reportages in van extreem tot alledaags.

Sport

 • Voetbal international. Voor de voetbal liefhebber is dit tijdschrift een musthave. Ieder week vind je er alle informatie over het topvoetbal. Wedstrijden worden geanalyseerd en natuurlijk veel interviews en columns van voetballers en trainers.
 • NUsport. Met NUsport blijf je op de hoogte van het laatste nieuws wat topsport betreft, zoals voetbal, formule 1, tennis, schaatsen en wielrennen.

Conclusie

Er zijn veel leuke en interessante mannen tijdschriften op de markt. Deze tijdschriften hebben zich vaak vooral gespecialiseerd op één onderwerp. Veel algemene mannen tijdschriften zijn er niet. Terwijl je wel veel tijdschriften vindt over bijvoorbeeld sport, auto's en computers. Deze tijdschriften geven veel uitgebreide informatie over hun onderwerp. Hierdoor heb je veel aan deze tijdschriften, ze zijn niet alleen puur ontspanning, maar je kan er ook nog wat van leren!