Proefabonnement op een tijdschrift of krant

Inleiding

Het lezen van een tijdschrift is een stukje ontspanning. Maar het kan ook leerzaam zijn en je blijft op de hoogte van de laatste trends. Met een krant blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Een krant gaat vaak uitgebreider op het nieuws in dan bijvoorbeeld het nieuws op de tv. Er zijn veel verschillende tijdschriften en kranten te koop. Het is vaak even uitzoeken welk tijdschrift of krant bij je past. Je kunt de bladen los in de winkel kopen, maar wanneer je een blad regelmatig leest, is het een stuk goedkoper om een abonnement af te sluiten. Je kunt op een goedkope manier kennis maken met een tijdschrift of krant door een proefabonnement af te sluiten!

Wat is een proefabonnement?

Een proefabonnement is de manier om te bekijken of een tijdschrift of krant je bevalt. Een abonnement heeft allerlei voordelen ten opzichte van een blad los kopen. Zo wordt het tijdschrift thuis bezorgd, zodat je nooit een nummer mist. Je hoeft er niet speciaal op uit om het blad te halen. Bij veel tijdschriften krijg je het blad zelfs een dag eerder. Ook een abonnement op een krant heeft allerlei voordelen, dit is zeker het geval bij een ochtendkrant. Veel mensen vinden het prettig om bij hun ontbijt de krant te lezen!

Er is een ruim aanbod aan tijdschriften en kranten. Vaak moet je even zoeken naar het juiste blad. Je kunt verschillende nummers in de winkel kopen, maar dit is een stuk duurder dan een proefabonnement. Je kunt ook één nummer kopen, maar vaak kun je op één nummer geen goed oordeel vormen. Het proefabonnement is een prima oplossing als je graag goedkoop een tijdschrift of krant wilt lezen, maar er niet voor lange tijd aan vast wilt zitten!

Hoe werkt een proefabonnement?

Een proefabonnement sluit je af voor een korte periode. Meestal is dit een periode tussen de zes weken en drie maanden. De meeste bekende tijdschriften en kranten hebben zeer interessante aanbiedingen. Gemiddeld ben je de helft goedkoper uit met een proefabonnement dan wanneer je de bladen los in de winkel koopt! De meeste proefabonnementen stoppen automatisch. Nadat het proefabonnement is afgelopen kun je ervoor kiezen om een gewoon abonnement af te sluiten. Ook dit is nog altijd goedkoper dan de bladen los kopen, maar over het algemeen niet zo voordelig als een proefabonnement! Het is vaak niet mogelijk om meerdere proefabonnementen achter elkaar af te sluiten. De meeste tijdschriften en kranten stellen als voorwaarde dat je bijvoorbeeld een half jaar geen proefabonnement gehad mag hebben.

Tips en opmerkingen

  • Twijfel je of een proefabonnement echt goedkoper is? Reken dan uit wat je kwijt zou zijn als je de nummers los koopt.
  • Let er altijd op of het proefabonnement uit zichzelf stopt.
  • Het kan zijn dat er bij een blad meerdere proefabonnementen mogelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een langere periode. Bedenk in dat geval of je het abonnement afsluit om goedkoop te lezen of omdat je het blad wilt uit proberen! Als een blad tegenvalt is het zonde van je geld als je er voor langere tijd aan vast zit.
  • Een proefabonnement is ook leuk om cadeau te geven!

Conclusie

Een proefabonnement is de goedkope manier om kennis te maken met een blad. Ook kun je een proefabonnement nemen als je niet ergens voor lange tijd aan vast wilt zitten. Het is bij de meeste tijdschriften, kranten en tv-gidsen mogelijk om een proefabonnement af te sluiten. Let hierbij wel op de voorwaarden en of er geen addertje onder het gras zit!