Serious request

Wat is Serious Request

De jaarlijkse inzamelactie Serious Request van de radiozender 3FM steunt sinds 2004 het goede doel. Van 18 tot 24 december slaat 3FM zijn tenten op in Eindhoven. De presentatie zal verzorgd worden door DJ's Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen Swijnenberg. Net zoals andere jaren verwacht men veel ambiance in en rond het glazen huis.

Serious Request 2010 heeft 7.135.707 euro opgebracht!

De stille ramp

Het Rode Kruis zet jaarlijks een stille ramp in de kijker. Hiermee bedoelt men dat deze grote rampen miljoenen slachtoffers vellen maar zelden onder de aandacht vallen. Zo zijn ook miljoenen kinderen het slachtoffer van Aids. Niet alleen lopen ze vaak zelf de ziekte op maar bovendien verliezen ze ook nog eens hun ouders aan de ziekte. Hierdoor verliezen ze hun kansen op een normaal leven. Het Rode Kruis wil hen opvangen en helpen om toch nog een toekomst uit te bouwen.

Het glazen huis

De drie DJ's van 3FM zullen zeven dagen lang een radiomarathon presenteren vanuit het glazen huis. Wie de presentatoren wil bewonderen of de sfeer wil opsnuiven kan terecht op de Markt van Eindhoven. Het beruchte Stratums Eind ligt maar een zucht verderop dus ambiance zal er zeker zijn. Om hun solidariteit te tonen met de weeskinderen waarvoor de actie loopt, zullen de presentatoren een hele week niets eten en enkel overleven op sapjes. Ze kunnen de steun van de fans dus goed gebruiken.

Naast het spelen van plaatjes die gesponsord worden door de luisteraars zijn er nog tal van acties. Zo kan de school die het meeste geld ophaalt live op tv vanuit het glazen huis hun cheque overhandigen. Op de site van 3FM is er ook een webshop en een veiling waar je gadgets kan kopen om de actie te steunen. Ten slotte loppt er nog een statiegeld actie onder impuls van Bart Arens. Acties genoeg dus om uit te kiezen.

Vorige edities

  • 2009: Het glazen huis stond opgesteld op de Markt in Groningen. De strijd tegen Malaria bracht maar liefst 7.113.447 euro op. Hiervan werd drie miljoen geschonken door de Nederlandse regering. Een onderdeel van de opbrengst ging naar 2,6 miljoen muskietennetten.
  • 2008: In Breda op de Grote Markt werd actie gehouden voor de vluchtelingen. Het thema luidde 'een vluchteling is nergens zonder jouw hulp'. Omdat het eindbedrag werd verdubbeld door de regering was de eindbalans 5.637.937 euro. Met deze som konden anderhalf miljoen vluchtelingen en ontheemden geholpen worden in 9 landen.
  • 2007: Op het Plein in Den Haag werd in 2007 alles gedaan om geld in te zamelen voor betere drinkwatervoorzieningen in de wereld. Uiteindelijk werd er 5.249.466 euro bij mekaar gehaald. Hiermee werd in 8 ontwikkelingslanden watervoorziening, toiletten en douches aangelegd.
  • 2006: Net als de eerste twee jaren stond het glazen huis op de Neude in Utrecht. Om hulp te kunnen bieden aan slachtoffers van landmijnen bracht Nederland 2.648.495 euro bij elkaar. Er werden 160.000 slachtoffers voorzien van krukken, rolstoelen, protheses en fysiotherapie.
  • 2005: In 2005 werd er geld ingezameld voor kinderen in Congo. Er werd 2.203.549 euro ingezameld. Het programma ontving nadien een prijs voor het beste radio-evenement van het jaar. In Congo werden meer dan anderhalf miljoen mensen geholpen en honderden kindsoldaten herenigd met hun ouders.
  • 2004: De eerste editie onstond na een zoektocht om een goed doel te steunen. Zo kwam 3FM in contact met het Rode Kruis, dat stille drama's in de wereld probeert te steunen. De eerste editie in Utrecht bracht 916.000 euro op en vormde de basis voor een toekomstig radio succesverhaal. Met de actie werden 268.000 mensen geholpen door het Rode Kruis.

Links

Ook in België loopt een gelijkaardig project met de naam "Music For Life". Lees er alles over in dit artikel.

Studio Brussel

3fmReacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden