Music For Life

Music For Life

De jaarlijkse inzamelactie Music For Life van de radiozender Studio Brussel steunt dit jaar voor de vijfde keer het goede doel. Van 18 tot 24 december slaat Studio Brussel zijn tenten op in Antwerpen op de Groenplaats . De presentatie zal verzorgd worden door DJ's Sofie Lemaire, Sam De Bruyn en Tomas De Soete. Het themalied van 2010 wordt gezongen door Milow. Net zoals andere jaren verwacht men veel volk en wordt het een groot volksfeest rond het glazen huis voor het goede doel.

Music for Life 2010 heeft het recordbedrag 5.020.747 euro opgebracht!

Het glazen huis

De drie DJ's van Studio Brussel zullen zeven dagen lang doorbrengen in een glazen huis. Van daaruit presenteren ze een heuse radiomarathon. Tijdens de uitzendingen worden steunacties uit het hele land naar voren gebracht. De luisteraars kunnen ook plaatjes aanvragen en storten daarvoor een bijdrage. Om hun engagement te tonen met de Afrikaanse weeskinderen zullen de presentatoren een week lang niets eten en enkel overleven op sapjes. Je vindt hat glazen huis op de Groenplaats in Antwerpen van zaterdag 18 tot vrijdag 24 december 2010.

Het goede doel

Dit jaar staat de actie in het teken van weeskinderen van Aids-ouders. Wereldwijd verloren 15 miljoen kinderen één of beide ouders door de gevolgen van aids. Ze worden vaak een toekomstperspectief op een normaal leven ontnomen door ziekte en armoede. De opbrengst van Music For Life gaat naar projecten van het Rode Kruis die deze kinderen steunen. Het Rode Kruis probeert de kinderen te voorzien van basisbehoeften zoals onderdak, voeding, medische verzorging en onderwijs. Het Rode Kruis zorgt voor steun aan de kinderen maar ook aan familieleden die hen opvangen. Soms worden er ook voedselpakketten of kleding geleverd of gaan de vrijwilligers van het Rode Kruis met kinderen naar de dokter. De weeskinderen kunnen ook terecht in de 'kids club'. Zo blijven ze van straat en kunnen in contact komen met leeftijdsgenootjes. Samen leren ze er enkele levensvaardigheden.

Vorige edities

  • 2009: Onder het motto "stop malaria, laat de wereld niet in de steek" steunden Studio Brussel en Het Rode Kruis de strijd tegen malaria in Afrika. Het glazen huis stond in Gent. Het themalied werd gezongen door K's Choice. Ambassadeur van de actie was Thomas De Soete, die zelf naar Burundi reisde om de thematiek onder ogen te zien. De opbrengst bedroeg 3.649.595 euro.
  • 2008: Het thema van 2008 was "moeders op de vlucht voor oorlog en geweld". Het glazen huis stond voor de eerste keer niet in Leuven maar in Gent. De ambassadrice, Ayco Duyster, maakte in Oeganda een beklijvende reportage over het onderwerp. Nieuw dit jaar was dat de uitzendingen vanuit het huis ook op televisie werden uitgezonden. De opbrengst bedroeg 3.503.245 euro.
  • 2007: De opbrengst ging opnieuw naar Rode Kruis Vlaanderen, ditmaal om het tekort aan drinkwater aan te pakken. Net zoals bij de eerste editie stond het glazen huis in de studentenstad Leuven. Dankzij een stevige gift van de overheid bedroeg het eindbedrag 3.353.568 euro.
  • 2006: De allereerste Music For Life steunde de strijd tegen de landmijnen. De eerste editie was een groot succes en rond het glazen huis heerste een echte café ambiance. Het hele land zakte af naar Leuven en overal werden acties op poten gezet. De actie bracht in het totaal € 2.705.156 op.

Serious Request

Ook in Nederland loopt een gelijkaardig project met de naam "serious request". Lees er alles over in dit artikel.

Link

Studio Brussel

3fmReacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden