Goedkoop parkeren bij Schiphol

Inleiding

Vliegvakanties zijn erg populair. Schiphol is het bekendste en grootste vliegveld van Nederland. Het is de grote vraag hoe je bij het vliegveld komt als je een vliegvakantie hebt geboekt! Sommige mensen nemen een taxi of worden door iemand gebracht. Maar een taxi is best prijzig en niet iedereen heeft iemand in zijn omgeving die heen en weer wilt rijden. Ook het openbaar vervoer is over het algemeen geen optie. Het is geen pretje om met je bagage te slepen! Het makkelijkste is om met je eigen auto te komen, maar waar laat je hem? Waar kun je goedkoop parkeren bij Schiphol?

Goedkoop parkeren bij Schiphol

Je kunt je auto op het terrein van Schiphol parkeren. De luchthaven is in dat geval op loopafstand. Maar dit is niet de goedkoopste optie! Rond Schiphol zijn allerlei parkeerterreinen waar je goedkoper je auto kunt parkeren. Deze hebben allemaal hun eigen prijzen en mogelijkheden.

Hoe kom je bij Schiphol?

Er zijn verschillende mogelijkheden als je goedkoop bij Schiphol wilt parkeren. De meeste bedrijven waar je kunt parkeren werken met een pendelbus. De bussen vertrekken gemiddeld om de vijf á tien minuten om de passagiers naar Schiphol te vervoeren. Een voordeel hiervan is dat je je autosleutel zelf bij je kunt houden. Een andere mogelijkheid is om zelf naar Schiphol te rijden en je auto laat ophalen door een chauffeur. Hij zal de auto op het parkeerterrein parkeren en de auto weer terugbrengen zodra je weer naar huis wilt. Dit wordt ook wel valet parking genoemd. Qua gemak is dit de beste optie. Je wordt voor de aankomsthal afgezet en hebt verder geen getob in de bus of met je spullen. Valet parking is echter wel iets duurder!

Parkeerterreinen

Je wilt je auto natuurlijk wel zo veilig mogelijk parkeren. De meeste bedrijven waar je goedkoop kunt parkeren bij Schiphol bieden een beveiligd parkeerterrein aan. Zo is het parkeerterrein niet toegankelijk voor onbevoegden. Ook is er bijvoorbeeld camerabeveiliging waarmee het terrein in de gaten kan worden gehouden. Bij de meeste parkeerterreinen sta je gewoon buiten, maar het is ook mogelijk om overdekt te parkeren. Hiervoor betaal je over het algemeen wel een extra toeslag.

Hoe duur is het om bij Schiphol te parkeren?

De prijs hangt van een aantal factoren af. In de eerste plaats wordt gekeken hoeveel dagen je de auto wilt parkeren. Sommige aanbieders werken met een totaalprijs, terwijl anderen een prijs per dag rekenen. Je kunt zeggen dat je in verhouding goedkoper uit bent als je de auto voor langere tijd wilt parkeren. Over het algemeen betaal je voor de eerste dag 30 euro en komt daar per dag een bedrag bij tussen de vijf en tien euro. Een andere factor die meespeelt is of je met een bus naar Schiphol wordt gebracht of dat je auto wordt opgehaald. Ook telt het mee of je de auto overdekt wilt parkeren. Verder telt de afstand mee tot Schiphol. Voor een parkeerterrein dicht bij Schiphol betaal je meer dan een terrein dat bijvoorbeeld op twintig minuten afstand ligt. Hieronder een overzicht om je een idee te geven wat je gemiddeld kwijt bent.

Aantal dagen Gemiddelde prijs
3 40 euro
5 50 euro
7 60 euro
10 75 euro
14 100 euro

Tips

  • Veel bedrijven maken reclame dat je bij hen kunt parkeren voor bijvoorbeeld nog geen vijf euro per dag. Dit is het gemiddelde bedrag als je de auto voor langere tijd wilt parkeren. Wanneer je de auto voor twee dagen wilt parkeren ben je ruim dertig euro kwijt!
  • Het is ook mogelijk om je auto tegen vergoeding te laten wassen!
  • Let op de betaalmogelijkheden. Kun je bijvoorbeeld pinnen, via ideal of contant betalen.

Conclusie

Er zijn verschillende mogelijkheden als je goedkoop bij Schiphol wilt parkeren. Rond Schiphol zijn allerlei parkeerterreinen waar je de auto kunt (laten) parkeren. De prijs hangt af van het aantal dagen, of je de auto buiten of overdekt wilt parkeren en de afstand tot Schiphol. Ook valet parking is mogelijk. In dat geval wordt de auto bij Schiphol opgehaald door een chauffeur. Verdiep je van tevoren goed in de verschillende mogelijkheden en vergelijk verschillende bedrijven om zo tot het goedkoopste en beste oordeel te komen!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden