Notebook of netbook kopen

Als je een notebook of netbook wilt kopen is het wel handig om het verschil tussen deze books te weten. Zowel een notebook als een netbook zijn mobiele computers. Netbooks zijn dan weer goedkoper en kleiner dan notebooks. Dat is een voordeel, maar wat zijn verder de kenmerken van een notebook en netbook?

Voordeel netbook: lichtgewicht en klein formaat

Een netbook is licht en klein en past vanwege het formaat in de handtas. Een behoorlijk voordeel dus ten opzichte van de laptop. Een netbook leent zich prima om te interentten dankzij de UMTS technologie. Behalve de UMTS technologie bedient een netbook zich van nog meer technologieën. De notebook is ten opzichte van de netbook een stuk onhandiger in gebruik vanwege het grotere formaat. Een netbook is dus zeer geschikt wanneer men vooral onderweg wilt internetten onderweg.

Gamen tussendoor, netbook of notebook?

Niet iedereen wil surfen onderweg, maar juist gamen. In dit geval is een notebook meer geschikt dan een netbook, vanwege de snellere technologie. Het voordeel van een netbook (licht en klein) is hier een nadeel geworden: juist door het kleine formaat van het netbook heeft men afgezien van technologie die het mogelijk maakt om geavanceerd te gamen. Het scherm is ook te klein van een netbook om leuk te gamen. Dus gamers kiezen liever voor een notebook voor meer plezier onderweg.

Onderweg werken

Sommigen moeten wereken onderweg en hebben geen tijd om te gamen. Een mobiele computer is heel handig als er onderweg gewerkt moet worden. Treinreizen zijn effectief te besteden door documenten te bewerkten of om nog even een powerpointpresentatie te bekijken ter voorbereiding. In principe zijn zowel een netbook als een notebook geschikt voor deze taken. Het scherm van een netbook is kleiner, dus de keuze tussen netbook en notebook zal hier vooral te maken hebben met wat men prettig werken vindt en wat men prettig voor de ogen vindt. Al eerder noemden we het kleine formaat van een netbook. Een netbook is makkelijker mee te nemen dan een notebook. Informeer of een netbook of notebook een toetsenbord heeft dat geschikt is om onderweg mee te werken. Dit is per persoon verschillend. Waar de één de voorkeur geeft aan grotere toetsen geeft de ander de voorkeur aan kleinere.

Wat kost een netbook of een notebook?

Het is natuurlijk handig om te weten wat de prijzen van een een netbook of een notebook zijn. Wie er een wil aanschaffen wil weten wat het kost. Een mobiele computer is niet een goede keze voor iemand die veel techniek wil hebben tegen een zo laag mogelijke prijs. Vanwege de kleine omvang is er meestal sprake van een prijsopslag ten opzichte van de PC's. Een laptop met een scherm van 15,4 inch en Windows 7 kun je tegenwoordig al vanaf 400 euro kopen. Maar deze notebooks/netbooks zijn minder mobiel en het is juist de mobiliteit van een notebook/netbook die het grote voordeel is van de aanschaf.

Een netbook is compact, scoort goed qua mobiliteit en leent zich prima voor internet en werk onderweg.