De Blackberry Bold 9700

Inleiding

De BlackBerry was voorheen een populaire smartphone die veel gebruikt werd in de business. Tegenwoordig word deze smartphone ook veel gebruikt bij particulieren, vooral veel jongeren zie je ermee lopen. Blackberry staat bekend om hun snelle en krachtige smartphone's. In dit artikel kun je informatie vinden over de Blackberry Bold 9700.

De Blackberry Bold 9700

De Blackberry Bold 9700 beschikt over heel wat functies. Waarschijnlijk zul je ze niet eens allemaal gaan gebruiken. De Bold 9700 is de opvolger van de Blackberry Bold 9000. De Bold 9700 heeft een 3,2 megapixel camera, waar je aardige foto's mee kunt maken. De foto's zijn makkelijk over te plaatsen naar de computer via een programma. Ook is er een videofunctie aanwezig. Die is van iets mindere kwaliteit. Het toestel beschikt over een qwerty-toetsenbord. Verder beschikt de Bold 9700 over WiFi, bluetooth en UMTS/HSDPA voor snel mobiel internet.

In tegenstelling tot de Bold 9000 heeft de Bold 9700 geen zogehete 'trackball' maar een 'trackpad'. Het trackpad gebruik je om door de menu’s te navigeren. Ook is de Bold 9700 iets lichter en compacter, en heeft wat kleinere toetsen dan zijn voorganger.

Een belangrijke specificatie van de Bold 9700 is het 3G mobiel internet. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het internet met de Bold 9700 is het sterk aan te raden om een Blackberry Internet Abonnement af te sluiten. Zonder zo'n abbonement kun je niet van alle functies gebruik gaan maken. De providers die deze abonnementen aanbieden zijn op dit moment: Hi, KPN, T-Mobile en Vodafone. Het is mogelijk om vanaf de Bold 9700 je documenten, spreadsheets en powerpoint-presentaties te bekijken op het toestel.

Het toestel heeft een gewicht van 122 gram. De afmetingen van deze smartphone zijn 10.9 x 6 x 1.4 centimeter. De standbytijd bedraagd 360 uur. De spreektijd bedraagd 300 minuten.

Applicaties van de Blackberry Bold 9700

Op elke BlackBerry is er standaard BlackBerry Messenger aanwezig. Een applicatie hiervan is de Instant Messaging. Hiermee kun je contactpersonen mee toevoegen die ook een BlackBerry hebben. Dit kan omdat iedere BlackBerry bezitter een persoonlijke PIN-code heeft. Als je de PIN-code van diegene in je Instant Messaging toevoegd, komt diegene bij je contactpersonen te staan. Met de Instant Messaging kun je chatten en foto's delen. Het is dus eigenlijk een soort van smsen. Wel gaat dit ook via internet, dus als je een abonnement hebt zonder internet zul je hier geen gebruik van kunnen maken. Het is ook mogelijk om MSN Messenger op je BlackBerry installeren, maar meestal staat dit er al standaard op.

In combinatie met een BlackBerry Internet Abonnement is het mogelijk om ook je e-mail in te stellen. Er kunnen 5 e-mails in de BlackBerry worden ingesteld. Dit is een van de redenen waarom deze smartphone veel in de business wordt gebruikt. Ook zul je met de Bold 9700 de weg nooit meer kwijt raken, en dus niet meer te laat komen op afspraken. Doordat de Bold 9700 over GPS beschikt is het mogelijk om BlackBerry Maps te gebruiken. De GPS ontvanger heeft opvallend snel ontvangst en staat dus binnen enkele seconden in verbinding met de satellieten.

Ben je op zoek naar een smartphone, die makkelijk te bedienen is en veel functies heeft? Dan is de Blackberry Bold 9700 een hele goede keuze!