Apple iPad vergelijken met Samsung Galaxy Tab

Apple iPad en Samsung Galaxy Tab vergelijking

Na het uitbrengen van de iPad door Apple heeft ook Samsung een soortgelijke Tablet PC op de markt gebracht. Dit artikel vergelijkt de twee tablet PC's op verschillende punten. Aan het eind van het artikel kom je erachter of de iPad of de Samsung Galaxy Tab het meest voor jou geschikt is!

Vergelijking uiterlijk iPad en Samsung Galaxy Tab

De Samsung Galaxy Tab heeft een 7 inch scherm, weegt 380 gram en is een kleine 12 milimeter dik. De iPad heeft een groter scherm van 9,7 inch, is 13,4 milimeter dik en is dan ook zwaarder (680 gram). De iPad heeft net als de iPhone de bekende besturingsknop. De Samsung Galaxy Tab heeft net als de Samsung Galaxy S meerdere externe knoppen aan de voorkant. De schermresoluties van de iPad en Samsung Galaxy Tab verschillen niet veel. Zowel de iPad als de Samsung Galaxy Tab zien er solide uit. In de toekomst komt er een kleinere versie van de iPad uit en een grotere versie van de Samsung Galaxy Tab.

Qua vormgeving op het scherm zijn er verschillen tussen de iPad en de Samsung Galaxy tab. Apple heeft voor iPad het bekende besturingssyteem IOS4 gebruikt en de vormgeving is dus gelijk aan die van de iPhone 4. Hetzelfde geldt voor de Samsung Galaxy Tab: Het besturingssysteem is Android en de skin lijkt op die van de Samsung Galaxy S. De vormgeving van de Samsung Galaxy Tab lijkt afgekeken van Apple en de iPad.

Andere verschillen tussen de iPad en de Samsung Galaxy Tab

Een opvallend verschil tussen de iPad en de Samsung Galaxy Tab is dat je met de iPad niet kunt bellen en met de Samsung Galaxy Tab wel.

Vergelijking toekomst iPad en Samsung Galaxy Tab

Samsung heeft een nieuwe Samsung Galaxy Tab aangekondigd. De nieuwe versie van de Samsung Galaxy Tab zal een 10 inch scherm hebben. De nieuwe Samsung Galaxy Tab zal hoogstwaarschijnlijk gaan draaien op de nieuwe versie van Android 3.0 (Gingerbread). De verwachting is dat de nieuwe Samsung Galaxy Tab begin 2011 in de winkels ligt.

Er gaan geruchten dat Apple bezig is met een nieuwe versie van de iPad en dat deze voor de feestdagen in Amerika op de markt komt. De nieuwe iPad zal waarschijnlijk de mogelijkheid hebben om te videobellen. Tevens zal de nieuwe iPad kleiner zijn. De nieuwe versie van de iPad zal 7 inch groot zijn.

Eindoordeel vergelijken Samsung Galaxy Tab en iPad

Uiteindelijk zal het er vooral op neer komen of je een Apple liefhebber bent. Heb je voorkeur voor Apple en de iPhone dan zul je eerder voor een iPad kiezen. Op dit moment is ook met name het grotere scherm van de iPad een groot voordeel ten op zichte van de Samsung Galaxy Tab.

iPad en Samsung Galaxy Tablet online kopen

Online kun je de iPad en Samsung Galaxy Tab te koop vinden. De iPad en Samsung Galaxy Tab zijn los te koop en verkrijgbaar bij bijvoorbeeld een telefoonabonnement. Vergelijk de prijzen goed op internet. Bekijk verschillende sites om je goed te orienteren en uit te vinden waar je goedkoop een iPad of goedkoop een Samsung Galaxy Tab kunt kopen. Als je goed zoekt kun je zo een paar tientjes besparen op de aanschaf van je iPad of Samsung Galaxy Tab!