Yarvik: tablet pc's

Yarvik Tablet PC's

Yarvik is een Europese producent van Tablet PC's, vooral bekend in Nederland. Deze tablets vallen in de goedkopere prijsklasse, tot €200. Het merk Yarvik valt onder het bedrijf Sweex BV. Naast tablets produceert Yarvik ook portable DVD systemen en MP3 spelers. Hoofdzaak van deze onderneming is wel tablets.

Soorten tablets

Yarvik biedt niet alleen verschillende maten tablets maar ook tablets met verschillende schermen. Zo heb je de keuze uit een resistief scherm, wat over het algemeen goedkoop is. Maar er kan ook een capacitief scherm gekozen worden, wat iets duurder is maar wel een stuk beter reageert. De afmetingen van de tablets zijn 7 in, 8 inch en 10 inch. De 10 inch versie komt qua grootte overeen met de bekende iPad van Apple.

Kwaliteit van de tablets

De kwaliteit van de Yarvik tablets is redelijk. De budget tablet van Yarvik kost om en nabij de €90 en is daarmee erg goedkoop. De duurste tablet van Yarvik komt net boven de €150 uit. Dit is nog aan de lage kant. Maar de budget tablet van Yarvik heeft een resistief scherm, en een niet al te sterke processor. Dat maakt dat de tablet niet al te snel is en niet altijd goed reageert op aanraking. Maar de SlimLine tablets van Yarvik zijn een stuk beter. Deze beschikken over capacitieve beeldschermen (een van de uitvoeringen), een goede processor en voldoende werkgeheugen.

Beoordeling van Yarvik tablets

Algemeen

De Yarvik tablets zijn zeker niet voor iedereen geschikt. Wil je een tablet voor dagelijks intensief gebruik is dit niet het merk waar je bij moet gaan zoeken. Dan is een iPad of Samsung Galaxy Tab mogelijk beter geschikt. Maar voor het kijken van filmpjes het spelen van spelletjes die niet al te veel geheugen vereisen en het lichtere werk is de tablet wel geschikt. Ook voor kinderen is dit wellicht een mooi merk om bij te beginnen. Het is wel aan te raden een Yarvik tablet met capacitief beeldscherm en een intern geheugen van minimaal 512 MB te kiezen.

Functionaliteit

De functionaliteiten van de Yarvik tablets zijn niet optimaal. Zo bevatten deze geen officiële Android Market. Dit maakt het een stuk moeilijker om aan apps (applicaties) voor de tablet te komen. Yarvik heeft wel de GetJar applicatiemarkt beschikbaar gesteld. maar hier zijn alleen gratis apps te verkrijgen. En lang niet alle apps zijn beschikbaar. Verder willen de goedkope tablets van Yarvik (onder de €140) wel eens haperen bij zware apps.

Yarvik support

Yarivik geeft support aan klanten via een forum, via mail en telefonisch. ZO kun je altijd snel contact opnemen over problemen. De meeste vragen kunnen snel beantwoord worden en problemen zijn snel opgelost.

Aanrader of niet

Voor iemand die op zoek is naar een goedkope tablet voor simpel werk is Yarvik als merk wel aan te raden. Ook voor (kleine) kinderen zijn de goedkope tablets van Yarvik wel geschikt. Wilt u meer mogelijkheden? Dan is het wellicht beter om bij de duurdere merken te gaan kijken. De kwaliteit van de tablets is dan wel aanzienlijk beter.