Wat kan je met een tablet

Inleiding

Na de opkomst van de mobiele telefoon en laptops is de tablet een van de laatste grote vernieuwwingen in het aanbod van mobiele electronica. Wat kenmerkt een tablet en welke voordelen heeft het om te overwegen er 1 aan te schaffen?

Wat kenmerkt een tablet

Geen toetsenbord

Een tablet kenmerkt zich door een mobiele scherm zonder toetsenbord. Het toetsenbord is vervangen door touch screen zodat het scherm zowel voor de weergave als de input dient. Hiermee onderscheidt het zich van de laptop waar traditioneel een toetsenbord aan verbonden zit. Ook onderscheidt het zich van de smartphones in grootte. Het zit tussen de laptop en smartphone qua grootte. Hierbij profiteert het van de voordelen van beide gadgets en de afwezigheid van de nadelen.

Klikken met je vingers

De tablet wordt bestuurd door op het display te drukken of te vegen met je vingers. Dus in plaats van een muis naar een plek op het scherm te bewegen, druk je hier direct op met je vinger. De muis is dus ook niet meer nodig. Dit maakt de tablet tot een complete computer waarvoor je geen randapparatuur nodig hebt. Het ideaal voor op de bank.

Minicomputer

Net als de laptop en smartphone is een tablet een mobiele gadget met een besturingssysteem. Het is dus een minicomputer waarin je net als je desktop computer allerlei typen software mee kan draaien. In de praktijk gebruiken veel mensen gebruiken de tablet voor spelletjes.

Nieuwe mogelijkheden

Door de besturing met vingers, de grootte van het scherm en het lichte gewicht zijn er met de komst van de tablet nieuwe mogelijkheden ontstaan voor het gebruik van mobiele electronica. Het is een ideaal apparaat om spelletjes moet te spelen. Elke plekje van de display kan gebruikt worden voor aanraking en maak ook een nieuwe generatie spelletje mogelijk. Een spel als 'zoek de verschillen tussen 2 afbeeldingen' is veel makkelijker te spelen met een tablet dan met behulp van een muis. Ook is het veel makkelijker om op afstand video te bellen. Waar een laptop onhandig kan zijn en zwaar en de mobiele telefoon te klein, is de tablet een gadget met de ideale grootte om op ware grootte met elkaar op afstand te communiceren.

Boeken en media

Omdat de tablet groter is dan een smartphone, maakt het de tablet een interessantere gadget om boeken mee te lezen. In zekere zin heeft het ook de ereader verstoten als middel om digitale boeken te lezen. Ook zijn de nieuwere modellen van tablets in staat om video's af te spelen. Niets voor niets zie je steeds meer mensen in het openbaar vervoer gebruik maken van de tablet om films te kijken. Wel zo leuk voor ontspanning tijdens de wat langere ritten door het land.

Warmte

Een van de belangrijke voordelen van een tablet is dat het niet of nauwelijk warmte genereert. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van de laptop. De laptop staat bekend om het feit dat je deze niet te lang op je 'lap' (schoot in het Engels) kan hebben door de warmte. Dit zou kunnen leiden tot onvruchtbaarheid bij mannen en in sommige excentrieke verhalen zelf tot brandwonden. Niets van dit alles bij de tablet. Deze minicomputer heeft niet de extreme specificaties die laptops wel kunnen hebben en dat merk je in de warmte die het genereeert.

Bescherming

Omdat tablets kwestbaar zijn doe je er verstandig aan hoesjes aan te schaffen die de tablet beschermen tegen schade. Valschade, krassen of butsen zijn snel gemaakt. Tablet hoesjes zijn er in alle soorten en maten.

Conclusie

De tablet is een handige gadget die de laptop en mobiele telefoon niet vervangt, maar die de consumenten wel extra mogelijkheden biedt die genoeg reden zijn om er 1 aan te schaffen. Het lichte gewicht, het grote scherm, de touchscreen biedt veel extra's die de tablet tot een zeer functionele mobiele gadget maken voor op de bank of op reis.