Waar koop ik een goedkope computer

Inleiding

Een computer kopen doet u niet elke dag, maar omdat we tegenwoordig de computer veelvuldig gebruiken zullen we er toch vaker een moeten kopen dan pakweg 10 jaar geleden.  De computer is de laatste jaren veel goedkoper geworden, een computer is nu voor iedereen toegankelijk en we kunnen tegenwoordig niet meer zonder.

Natuurlijk wil iedereen wat centjes uitsparen en voor de goedkoopste prijs kwaliteit computer model gaan.  In dit artikel zullen wij u enkele tips geven om uw zoektocht te vergemakkelijken.

Welke computer heb ik nodig

Dit is de eerste vraag die u uzelf zal moeten stellen, "welke computer heb ik nodig" ?  Wel dat moet u voor uzelf uitmaken wanneer u enkel een computer gebruikt voor bijvoorbeeld uw mails te lezen en online uw krant te lezen dan hoeft u geen laatste nieuw model te kiezen, dan kan u het doen met een model dat wat goedkoper is.

Bent u een fervent gamer dan is het uiteraard aan te raden dat u voor het laatste nieuwe model gaat, om zeker te zijn dat uw grafische kaart en processor snelheid voldoende zijn voor de games die op de markt zijn en in de toekomst op de markt zullen komen.

Gebruikt u uw computer voor bijvoorbeeld foto's te bewerken en met grafische programma's, ik denk maar aan Adobe photoshop of andere, dan is het inderdaad ook aan te raden naar een iets recenter model te gaan met zeker genoeg RAM geheugen om de vele zware bewerkingen aan te kunnen.

Dit onderdeel zal u voor uzelf moeten uitmaken welk type van computer u wilt aanschaffen.

Koop ik een laptop of niet

Veel mensen zijn gek van een laptop, maar u moet wel beseffen dat een laptop soms meer nadelen heeft dan voordelen; Voordelen:

 • Mobiel te verplaatsen in huis
 • Compact toestel
 • Makkelijk mee te nemen voor onderweg
 • Oogt mooi en is een statussymbool

Nadelen:

 • Een laptop is altijd duurder in aanschaf dan een computer
 • De batterij heeft een beperkte bruikbaarheid van 30 minuten tot 2 uur
 • Onderdelen voor een laptop zijn altijd duurder
 • Een laptop komt altijd later op de markt qua prestaties in vergelijking met een computer
 • U kan moeilijker zelf sleutelen aan uw laptop

Wat zijn de mogelijkheden voor een goedkope computer

Er zijn tal van mogelijkheden om een goedkopere computer op de kop te kunnen tikken;

 • Steek zelf uw computer samen, eens u wat kennis hebt van een computer kan u dit makkelijk zelf.  Zoek een goede online winkel welke alle delen apart verkoopt en stel zo uw systeem samen.  Wanneer u zou twijfelen vraag gerust om uw configuratie eens te bekijken door de verkopen hij zal u vertellen of elke onderdeel goed samenpast.  Op deze manier kan u makkelijk tot honderden euro's besparen.
 • Loop niet zomaar de eerste de beste computerwinkel binnen op het dorp, deze winkels zijn soms de enige in de buurt waardoor ze hun prijs de lucht in laten gaan.  Kijk bij meerdere winkels ga prijzen vergelijken.  Wij raadden aan om een computer online te bestellen en die te gaan afhalen bij de computerboer.  Dit zal u makkelijk heel wat geld uitsparen, online zijn computers altijd goedkoper omdat ze een heuse concurrentie strijd moeten leveren met andere verkopers.  Een paar voorbeelden: 1 Euro Dell , Ebay computers
 • Koop een refurbished computer. Wat is nu een refurbished computer ? Wel dat zijn computers die van bedrijven komen na amper 1 tot 3 jaar worden deze computers afgeschreven, deze worden opnieuw in orde gesteld en verkocht aan een heel mooie prijs.  Deze computers zijn meestal voor mensen die gewoon met hun computer werken.  Voor een voorbeeld van zo een winkel PC4everyone
 • Probeer een clone computer te kopen, wat is nu een clone computer ? Wel dat is een computer zonder merk.  Merken zoals Packard Bell, Compaq en Acer zijn merken welke altijd duurder zijn prijs kwaliteit.  Alsook verliest u uw garantie wanneer u bij een probleem zelf uw computer zou herstellen.  Probeer deze merken te mijden, tenzij u voor een laptop gaat dan wordt het iets moeilijker.
 • Last but not least, mijn favoriet!  Koop een computer in de Aldi !  Deze computers dragen het merk medion en zijn prijs kwaliteit het beste wat er op dat moment op de markt te vinden is.  Ikzelf heb er al een paar gekocht voor mijzelf of voor andere mensen welke hier telkens heel tevreden van zijn.  Alsook wanneer er toch een defect zou zijn kan die gewoon gratis opgestuurd worden en binnen enkele dagen is uw pc al terug of indien niet mogelijk krijgt u een nieuwe.  Kijk goed in de krantjes ;-) of voor meer info over deze computers kijk op Supermarktpc

Slot

Wij hopen u met dit artikel ingelicht te hebben dat u best niet de eerste de beste computer koopt die u ergens tegenkomt, en het zeker en vast de moeite is om het internet eens af te speuren naar een prijs kwaliteit goed computer voor u en uw gezin

Veel succes!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden