Top10 Computer merken

Inleiding

Computermerken.jpg

We hebben allemaal ondertussen wel een laptop of computer in huis. Met name surfen via internet is niet meer weg te denken bij menig huishouden. Aangezien alles steeds sneller gaat online en ook op de computer daar op afgestemd moet zijn ontkomt je er niet aan dat je zeker een aantal computers in je leven aanschaft. Als je een computer aanschaft bedenk dan in eerste instantie wat je ermee wilt doen. Als je alleen email verstuurd en wat wilt surfen over het internet heb je een lichtere computer nodig dan als je online spelletjes speelt. Om erachter te komen wat je nodig hebt is het handig om eerst even wat voorwerk te verrichten zodat je weet wat je het beste kunt aanschaffen.

Welke top10 computermerken kunnen we samenstellen

Op dit moment zijn er een aantal computermerken waar je niet omheen kunt. We zetten de bekendste merken even op een rijtje.

 1. Acer
 2. Dell
 3. Toshiba
 4. HewlettPackard
 5. Apple
 6. Sony
 7. Packard Bell
 8. Tulip
 9. Compaq
 10. Canon

Waarin onderscheiden deze computers van elkaar

Je onderscheidt deze computers van elkaar door er achter te komen uit welke merken de computer is opgebouwd. Dit gaat dan met name om de hardware en de software. Zelf heb ik goede ervaringen met bijvoorbeeld een muis en een toetsenbord van het merk Logitech. Voor de processor in de computer ga ik echt voor Intell. Als besturingsysteem ben ik blij met Windows XP en ik zou zeker geen Windows Vista op mijn computer zetten omdat dit teveel problemen geeft. We zetten de belangrijkste merkonderdelen die goed zijn voor de computer hieronder even op een rijtje. Bedenk dat hetgeen hieronder staat een uitgangspunt is en geen must.

 1. Processor - Intell
 2. Muis –Toetsenbord – Logitech
 3. Monitor –Acer, Philips of HP
 4. Harde Schijf – Intel, Maxtor Seagate of Western Digital
 5. Besturingssysteem – Windows XP
 6. Videokaart – Intel, GeForce, ATI
 7. RAM Geheugen – minimaal 2GB
 8. ROM geheugen – minimaal 500GB
 9. Moederbord – Intel, Asus, Gigabyte

Waar op letten als je een computer koopt

Als je een computer koopt dan is dit vanwege de lage prijs heel verleidelijk, maar pas op! Let er op dat je wel zelf onderdelen eruit en erin kunt stoppen. Stel dat je de computer binnen een half jaar sneller wilt hebben dan kun je er zelf een extra geheugen instoppen. Dit is wel zo handig. Zorg er dus altijd voor dat je onderdelen binnenin de computer kunt (laten) vervangen.

Verder is een computersysteem op maat laten bouwen ook een idee en absoluut een afweging als je echt het beste van het beste wilt hebben. Stel je hierbij voor dat je zware games wilt spelen op je computer. Vaak is dit wel wat kostbaarder vanwege de snelheid van de computer en de duurdere videokaart, maar mocht je daar het geld niet voor hebben dan is het noodzaak dat je goed onderzoekt welk merk onderdelen de computer heeft om zo lang mogelijk plezier van je computer te hebben. Als je een computer kunt aanschaffen voor 500 euro en je moet deze met een jaar weer vervangen dan is dat echt zonde van het geld.

Lees ook de andere artikelen voordat u een computer aanschaft;

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden