Review HTC Touch HD Smartphone

Inleiding

De HTC Touch HD is een mobiele telefoon met veel verschillende functies. Het toestel beschikt over een 3,8 inch breedbeeld touch screen en is alleen in het zwart te koop. Vrijwel het volledige toestel wordt bediend met dit touch screen, alleen het volume wordt geregeld via twee knoppen aan de zijkant van het toestel. Verder beschikt de telefoon over een knop aan de bovenzijde, waarmee het scherm aan- en uitgeschakeld kan worden. Deze knop dient ook als aan- en uitknop van het toestel zelf. De HTC Touch HD is een smartphone. Het toestel weegt ongeveer 150 gram en de afmetingen zijn ongeveer 11.5 x 6.3 x 1.2 centimeter. De telefoon beschikt over een Lithium-Ion batterij waarmee maximaal 310 minuten kan worden gebeld. Het toestel kan met een volle accu ongeveer 390 uur standby staan. Naast de gewone oplader, wordt er een speciale kabel bijgeleverd, waarmee het toestel verbonden kan worden met een computer of laptop. Wanneer het toestel is verbonden met een computer of laptop, wordt de accu automatisch opgeladen.

 

Netwerk mogelijkheden

De HTC Touch HD is een triple band toestel, wat betekent dat het toestel netwerken over vrijwel de gehele wereld ondersteunt. Je kunt wereldwijd bellen en gebeld worden, SMS en MMS versturen en ontvangen. Daarnaast beschikt het toestel over de mogelijkheid tot mobiel internet via UMTS en HSDPA. Je kunt een e-mailaccount instellen op het toestel waarmee je waar en wanneer je maar wilt, e-mail kunt versturen en ontvangen. Verder beschikt het toestel over een aantal applicaties waarmee bijvoorbeeld het weerbericht of de aandelenkoers kan worden opgevraagd. Naast mobiel internet kan het toestel ook contact maken met een draadloos netwerk (Wi-Fi) en kunnen gegevens verzonden en ontvangen worden via Bluetooth.

 

Geheugen en opties

De HTC Touch HD beschikt over een intern geheugen van 512 MB. Daarnaast wordt het toestel standaard geleverd met een 8 GB Micro SD kaart. Deze kaart dient als extra opslag voor bijvoorbeeld muziek, foto`s en video`s. De smartphone beschikt over een 5 megapixel camera waar foto`s en video`s mee gemaakt kunnen worden. Met behulp van de USB aansluiting kunnen bestanden van en naar het toestel worden verplaatst.

 

Active sync

Met de bijgeleverde software, kan de HTC Touch HD gesynchroniseerd worden met een computer of laptop. Dit is erg handig om foto`s en muziek van en naar het toestel te verplaatsen. De software converteert automatisch muziekbestanden, zodat deze compatible zijn met de mediaspeler van het toestel. Daarnaast kun je een Outlook e-mailaccount van de computer of laptop synchroniseren met Outlook op het toestel. De software zorgt er automatisch voor dat alle instellingen van het e-mailaccount van de computer of laptop worden gekopieerd naar de telefoon. Dit geldt voor mappen met bijbehorende e-mailberichten, maar ook voor alle contactpersonen en de agendafunctie. De communicatie werkt vice versa, wat betekent dat nieuwe contactpersonen, aangemaakt in de telefoon, ook naar de Outlook account op de computer of laptop worden gekopieerd. Kortom, bij elke synchronisatie worden alle contactgegevens in beide Outlook accounts verwerkt. Zo kun je gemakkelijk al je contactpersonen achter je computer of laptop beheren!