Wat is Blackberry Pearl 8110

Inleiding

De BlackBerry Pearl 8110-smartphone is ervoor ontworpen om het leven aangenamer te maken. De telefoon heeft geavanceerde telefoonfuncties, multimedia, een digitale camera, video-opname, GPS-functie en uitbreidbaar geheugen.

Bovendien biedt de smartphone mogelijkheden zoals e-mail, browser, SMS en MMS, instant messaging, organizertoepassingen en meer.

Stappen

De BlackBerry Pearl is de eerste clamshell-editie van een BlackBerry-smartphone. De erg fraai ogende en stijlvolle BlackBerry Pearl beschikt over WiFi en Bluetooth, zodat je wat betreft draadloze dataconnecties goed voorzien bent. Erg snel internet is er echter niet op mogelijk, aangezien het toestel slechts voorzien is van EDGE-ondersteuning. De aanzienlijk snellere 3G netwerk ondersteuning is vooralsnog alleen beschikbaar op de Blackberry Storm en Apple's iPhone. Ter ontspanning beschikt de BlackBerry Pearl ook over 2 megapixel camera die tevens video opnames mogelijk maakt.

Apparaat & afmetingen

De BlackBerry Pearl 8110 is een BlackBerry met een gewicht van 91gram. De afmetingen van de smartphone zijn 14.5 x 50 x 107 millimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 240 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 360 uur. De BlackBerry 8110 is enkel verkrijgbaar in de kleuren zwart en donkerblauw.

Bel- & datafuncties

De BlackBerry 8110 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de 8110 kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de BlackBerry 8110 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Daarnaast heeft de 8110 een WAP browser. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De BlackBerry 8110 heeft 64 intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD en SDHC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De 8110 heeft verder nog Bluetooth en WiFi.

Multimedia

Met de BlackBerry 8220 kan je zowel audio (MP3 en WAV) als video (MPEG) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De BlackBerry 8220 heeft ook een ingebouwde camera, waar je ook video's mee kan opnemen. De maximale resolutie van deze camera bedraagt 1600 x 1200 pixels (2.00 megapixel). Deze camera heeft geen optische zoomfunctie.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf. De BlackBerry 8110 heeft een door BlackBerry zelf ontwikkeld besturingssysteem. Het firmware van de smartphone is upgradable. Je kan dus eventueel later nieuwere versies van het besturingssysteem installeren.

Links