Websites voor de mobiele telefoon

Websites voor de mobiele telefoon: inleiding

Een mobiele telefoon, ook wel mobiel, mobieltje of een gsm genoemd, iedereen kent het wel, een apparaat waarmee men draadloos kan telefoneren en tegenwoordig zelfs draadloos mee kan internetten.

Het idee om dit artikel te schrijven is bij mij ontstaan toen ik aan het surfen was, op zoek naar een webpagina waar verschillende mobiele websites stonden, zodat ik deze allemaal zou kunnen opslaan op mijn gsm in de favorieten lijst. Helaas heb ik deze webpagina niet kunnen vinden en heb besloten om er zelf een te maken.

Mist u iets?

Mocht u na het bekijken van deze webpagina iets missen en nog suggesties, op- en/of aanmerkingen hebben, laat u dat dan meteen weten.

Websites voor de mobiele telefoon: inhoud v.d. artikel

Hieronder zult u een aantal belangrijke mobiele websites vinden die wellicht handig zijn om in de favorieten op uw mobiele telefoon op te slaan. Over de volgende onderwerpen kunt u websites terugvinden:

 • Algemeen nieuws
 • Financieel nieuws
 • Sport nieuws
 • Sociale netwerken
 • Games / humor
 • Overig

Websites voor de mobiele telefoon: algemeen nieuws

m.nos.nl: De NOS Mobiel website. hier vindt u het meest actuele nieuws over: binnenland, buitenland, politiek, economie en sport. Daarnaast is op deze mobiele website ook meer te vinden over: weer, verkeer en Nederland 1, 2 en 3.

rtl.nl/actueel/rtlnieuws/mobile: Met RTL Nieuws Mobiel volgt u alle actuele RTL Nieuws via de webbrowser van uw mobiele telefoon of in een trendy mobiele applicatie, indien mogelijk.

news.google.nl/m: Google Nieuws is een mobiele nieuwssite die met uw mobiel wordt gegenereerd. Op de site worden de koppen verzameld uit meer dan 400 Nederlandstalige nieuwsbronnen uit de hele wereld waarbij soortgelijke verhalen worden gegroepeerd en weergegeven overeenkomstig de persoonlijke interesses van de lezer.

mobiel.volkskrant.nl: De mobiele website van de Volkskrant is bereikbaar via de spciaal ontworpen website voor mobiele telefoons en gratis voor iedereen beschikbaar (exclusief kosten van uw provider). De mobiele website biedt u het laatste nieuws, sport en economisch nieuws. Tevens Beurskoersen, weer en verkeer.

telegraaf.mobi: Altijd en overal toegang tot het spraakmakende en laatste nieuws van De Telegraaf. Met de nieuwe applicatie van Telegraaf.nl op je mobiel mis je niets. Of het nu gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, Privé, DFT, Vrouw, DigiTaal of de autowereld, Telegraaf.nl houdt je op de hoogte! m.nrc.nl: De mobiele websites m.nrc.nl en m.nrcnext.nl zijn te bezoeken via de mobiele telefoon,smartphone én PDA. Hiermee bieden wij de doelgroep de mogelijkheid om altijd en overal op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en achtergronden.

mobiel.ad.nl: Het Algemeen Dagblad is sinds zijn oprichting een neutrale krant zonder politieke of religieuze binding. Volgens het redactiestatuut dient de krant 'een populair, betrouwbaar, onafhankelijk landelijk ochtendblad' te zijn waar u met u mobiel alle actuele nieuws kunt volgen.

Websites voor de mobiele telefoon: financieel nieuws

mobiel.fd.nl: Hiermee is Het Financieele Dagblad uitgegroeid tot dé nieuws- en inspiratiebron die op elk moment van de dag financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld van ondernemende mensen in Nederland, zowel zakelijk als privé.

belegger.nl/mobile: elegger.nl is samen met zusterwebsite Beursduivel.be één van de grootste financiële websites van de Benelux. Belegger.tv is het eigen videokanaal van deze twee websites. Belegger.nl en Beursduivel.be zijn ook actief op de mobiele markt.

Websites voor de mobiele telefoon: sport nieuws

m.nos.nl/voetbal: De NOS heeft een speciale mobiele voetbal website ontwikkeld voor jullie. Op de site vind je de laatste informatie rondom de UEFA Champions League, de Eredivisie en de WK, zoals live tussenstanden, standen en het programma.

m.voetbalzone.nl: De mobiele website van Voetbalzone is verbeterd. Voor het laatste nieuws, uitgebreide statistieken en live tussenstanden kon je al terecht op m.voetbalzone.nl, maar vanaf nu kun je ook alle reacties lezen op al onze documenten en in real time wedstrijden volgen en bediscussiëren met andere leden.

m.nusport.nl: Blijf 24/7 op de hoogte van het sportnieuws en (live-) tussenstanden van onder andere voetbal, tennis, wielrennen, Formule1, hockey en schaatsen met de mobiele site van NUsport.

Websites voor de mobiele telefoon: sociale netwerken

hyves.nl/mini: Overal hyven: krabbelen, foto's bekijken, berichten lezen, mensen opzoeken en nog veel meer? Hyve on op je mobiel!

 • Nieuw: Chat met al je vrienden!
 • Zie waar je vrienden zijn op de kaart en deel je eigen locatie!
 • Makkelijk foto's uploaden, direct vanaf je mobiel!
 • En nog veel meer leuke features!

facebook.com/mobile: Met Facebook Mobiel kun je Facebook gebruiken vanaf je mobiele telefoon. Met facebook Mobile kun je foto's en notities direct uploaden vanaf je mobiel. Je kan ook berichten ontvangen en hierop reply-en, poken en je Wall aanvullen en browsen via de mobiele website van Facebook op m.facebook.com.

m.twitter.com/login: Twitteren op je mobieltje is niet alleen leuk en handig, het kan je ook nog de nodige SMS-kosten besparen, als je tenminste mobiel internet op je telefoon hebt.

m.linkedin.com/session/new: Handig? Ik kan dit met een volmondig JA beantwoorden. Voor mensen die LinkedIn niet kennen: LinkedIn is een sociaal netwerk voor professionals, waarmee je in no-time de beschikking krijgt over een groot netwerk van professionals, door netwerk kennis met elkaar te delen.

Websites voor de mobiele telefoon: games/humor

Hieronder vindt u een tweetal websites voor op uw mobiele telefoon. Hier kunt u games downloaden en eventueel spelen:

 • thumbgames.mobi/pc
 • twilightwap.com
 • games.mobi

Hieronder vindt u een aantal websites over humor. Hier vind u moppen, grappen en andere humoristische dingen:

 • m.ongein.nl
 • johny.mobi

Websites voor de mobiele telefoon: overige websites

Hieronder vindt u een aantal andere websites over weer, verkeer, openbaar vervoer en bioscopen:

 • m.9292ov.nl
 • buienradar.mobi
 • m.ns.nl
 • anwb.mobi
 • m.pathe.nl