Hoe kom ik achter het IMEI nummer van mijn telefoon

Inleiding

Voor het installeren van sommige applicaties (programma's) op je telefoon heb je het IMEI nummer van je telefoon nodig. Elke telfoon heeft een eigen uniek IMEI nummer. Het is vergelijkbaar met het MAC adres van computer-netwerkapparaten.

De afkorting IMEI staat voor International Mobile Equipment Identity. Het nummer bestaat uit verschillende gedeeltes met eigen betekenis.

De eerste 8 cijfers zijn de TAC (Type Approval Code). Deze bestaat uit de tweecijferige landcode gevolgd door een zescijferig toelatingsnummer.

De volgende 6 cijfers zijn het serienummer van de telefoon. Het 15e getal is de check-digit. De laatste twee cijfers zijn het Software Version Number (SVN) en hoort niet tot het IMEI nummer. Het IMEI nummer met het SVN erachter heet dan IMEISV. 

Voor de duidelijkheid:

TAC - Serienummer - check digit - software version number

12345678 - 123456 - 1 - 12

IMEI - IMEI - IMEI - IMEISV

Stappen

Om het IMEI nummer van je telefoon te achterhalen is een simpele handeling nodig: Toets *#06# in op je telefoon en het IMEI-nummer verschijnt op je scherm!

Succes met het verder pimpen van je telefoon.

Tips

  • Naast het unieke nummer van je toestel is er ook een uniek nummer van je abonnement/sim-kaartje. Dit heet IMSI (International Mobile Subscriber Identity)

Links

Wat is IMSI?