Geld voor je oude telefoon

Inleiding

Je krijgt bij veel telefoon abonnementen ieder jaar een nieuwe telefoon. Hartstikke fijn natuurlijk, maar wat doe je met je oude mobiel? Veel mensen hebben thuis meerdere telefoons liggen. Het is altijd makkelijk om er één reserve te hebben, maar bij sommige mensen ligt de la vol. Dit kunnen zowel mobiele telefoons zijn die niet meer werken, als telefoons die het nog prima doen. Veel mensen vinden het zonde om hun telefoon weg te gooien en daarom blijft hij maar liggen. Er zijn verschillende sites waar je heel gemakkelijk je oude mobiel kunt verkopen. Je krijgt vaak een leuk bedrag voor je telefoon en je helpt het milieu!

Geld voor je telefoon

Er zijn verschillende sites waar je geld voor je telefoon krijgt. Allereerst wordt de waarde van je telefoon bepaald. Dit zijn over het algemeen standaard bedragen per merk en type telefoon. Verder zijn er een aantal zaken belangrijk.

  • Werkt de telefoon nog of is hij kapot?
  • Hoe ziet de telefoon eruit? Zitten er beschadigingen of versieringen op?
  • Is de telefoon simlockvrij?

Voor een vrij nieuwe werkende telefoon zonder beschadigingen zul je het meeste geld krijgen. Maar voor een kapotte telefoon kun je ook nog een bedrag krijgen. Oude telefoons leveren het minst op. Wanneer je de waarde van je telefoon hebt bepaald, dan moet je je gegevens invullen en kun je de telefoon gratis opsturen. Wanneer je oude mobiel binnen is, dan krijg je over het algemeen het geld binnen enkele dagen gestort.

Wat gebeurt er met je oude mobiel?

Wanneer je je oude mobiel verkocht hebt, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Een nog werkende telefoon zal doorverkocht worden naar bijvoorbeeld landen in Afrika en Azië. Zo krijgt je oude telefoon een nieuw leven! Bij een kapotte telefoon zal worden geprobeerd om deze te repareren zodat deze ook verkocht kan worden. Een kapotte telefoon die niet gemaakt kan worden of een hele oude mobiel zal gerecycled worden. Uit je oude mobiel kunnen namelijk grondstoffen gehaald worden die weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo wordt het milieu een beetje geholpen. Of je nou een goede of kapotte telefoon opstuurt, hij komt altijd goed terecht.

Waar kun je geld krijgen voor je oude telefoon?

  • Zonzoo. Bij Zonzoo kun je tot maximaal 250 euro voor je oude mobiel krijgen. Je kunt gemakkelijk op merk en type zoeken om te bekijken wat je voor jouw telefoon krijgt. Zonzoo knapt oude mobiels op en verkoopt ze dan door. Hierdoor kunnen ze een scherpe prijs voor je oude telefoon bieden!
  • GSMloket. Ook bij GSMloket is het mogelijk om je oude telefoons op te sturen voor geld. Ook voor oudere modellen krijg je over het algemeen nog een bedrag. Ook de betaling is zeer snel. Op de dag dat je telefoons binnen zijn, zal het geld worden overgemaakt.
  • Envirofone. Envirofone is een Europees bedrijf. Zeker voor nieuwere telefoons bieden ze een flinke vergoeding!

Tips

  • Vergelijk verschillende sites als je je oude telefoon voor geld wilt verkopen. Het is namelijk per site verschillend wat je voor een telefoon krijgt. Je wilt natuurlijk het meeste geld ontvangen!
  • Zodra je een telefoon hebt die je wilt verkopen, doe dit dan zo snel mogelijk. Des te langer je wacht, des te ouder wordt de telefoon. Je telefoon zal dan in waarde zakken!
  • Er zijn telefoons waar je geen geld meer voor krijgt omdat ze bijvoorbeeld te oud zijn. Je kunt deze echter wel gratis opsturen zodat hij gerecycled kan worden.

Conclusie

Er is eigenlijk geen reden te bedenken waarom je je oude mobiel niet zou opsturen. Zeker als je er toch niks meer mee doet, dan kun je er nu nog wat aan verdienen. Het verzenden kan in alle gevallen gratis, dus het kost je sowieso geen geld. Zeker voor nieuwere telefoons kun je leuke bedragen krijgen! Maar ook als je geen tot weinig geld krijgt voor je oude telefoon, dan werk je wel mee aan een beter milieu!