Samsung Galaxy S3 kopen

Inleiding

Hieronder kun je lezen over welke functionaliteiten de Samsung Galaxy S3 beschikt. Ook tref je een vergelijking aan tussen de Galaxy S3 en de iPhone 4S van Apple, zodat je ook goed geïnformeerd bent over de kenmerken van de belangrijkste concurrent.

Waarom is de Samsung Galaxy S3 de telefoon van de toekomst?

Het verschil tussen de goed verkochte Galaxy S1 en de Galaxy S2 is al behoorlijk groot. Was de Galaxy 1 met een 1 GHz processor al een van de snellere smartphones, de Galaxy S2, waarvan er wereldwijd meer dan 2 miljoen zijn verkocht, ging hier met een 1,2 GHz dualcore processor al weer dik over heen. Ook de camera was met 8 Mp een stuk beter dan die van de Galaxy S1 met 5 Mp (en zonder flitser). Ook functionaliteiten als DLNA (zie verder) en een HDMI uitgang zijn behoorlijke innovaties. Met de  Galaxy S3 zet Samsung weer een nieuwe high end standaard neer, met diverse verbeteringen en innovaties (nog sneller, nog dunner, nog beter scherm, betere accu, gezichtsherkenning etc., zie hier onder). 

De Samsung Galaxy S3 is net wat kleiner dan de Galaxy Note, een kruising tussen een (grote) smartphone en een (kleine) tablet. Je zou dus kunnen stellen dat de Samsung Galaxy S3 ook een tablet en smartphone in één is.

Welke nieuwe functionaliteiten heeft de Samsung Galaxy S3?

De Galaxy S3 is uitgerust met een 4,8 inch Super Amoled HD scherm; een scherm met een heel hoge resolutie. De Galaxy S3 beschikt over een processor met vier kernen (cores) en heeft een snelheid van 1,4 GHz. Het besturingssysteem is Android 4.04. Tevens beschikt de Galaxy S3 over een 8 Mp camera. De accu van de Galaxy S3 is een stuk zwaarder dan van de S2.

De Galaxy S3 is voorzien van Samsung Voice; dat wil dus zeggen dat hij werkt op spraakherkenning. Verder is de Galaxy S3 voorzien van een sensor. Deze sensor herkent gezichten en zo wordt het dus mogelijk dat het toestel niet afsluit of dimt zolang je naar het toestel kijkt.

De Samsung Galaxy S3 kost zonder abonnement ca. 649 - 699 euro.

Wat zijn de verschillen tussen de Galaxy S2 en de Galaxy S3?

De Galaxy S2 is met zijn 1,2 Ghz dualcore processor aanzienlijk langzamer dan de Galaxy S3. Ook de Android versie van de S2 is aanvankelijk lager: Android 2.3. Het scherm, met een lagere resolutie, heeft nog een afmeting van 4,3 inch, wat overigens toch ook al behoorlijk groot is, bijvoorbeeld in vergelijking met een iPhone.

Kiezen tussen iPhone 4S of Galaxy S3

Met de Galaxy S3 is beeldbellen mogelijk (bijvoorbeeld via Skype). Verder is het mogelijk draadloos informatie, bijvoorbeeld foto’s, uit te wisselen met een televisie die ook over DLNA beschikt. Verder is uitbreiding van de opslagcapaciteit via Micro SD mogelijk. De Galaxy S3 beschikt over een krasbestendig display, een 8 Mp camera met flitser. Uiteraard is ook ‘Google play market’ (voorheen Android market) beschikbaar voor het al dan niet tegen betaling downloaden van apps (bijvoorbeeld het eerder genoemde Skype, spelletjes als Angry Birds, racespelletje etc.).

De processorsnelheid van de iPhone 4s ligt met 1 GHz een stuk lager. De iPhone 4S beschikt over een zeer scherp en helder 3,5 inch retina scherm. Ook de iPhone beschikt over een 8 Mp camera met flits. DLNA, is niet aanwezig. Met de iPhone 4S kun je gratis beeldbellen via Wifi met andere iPhone gebruikers (met de voorgeïnstalleerde applicatie Facetime). Via de Apple market kun je apps downloden (gratis en tegen betaling) en via iTunes muziek (tegen betaling). De opslagcapaciteit van de iPhone 4S is in tegenstelling tot de Galaxy S3 niet uitbreidbaar. Dat kan een groot nadeel zijn, hoewel net als voor de Galaxy S3 geldt dat de iPhone 4s gegevens al dan niet tegen betaling in de 'cloud' kan opslaan.

Waar kan ik de Samsung Galaxy S3 kopen?

Wanneer komt het beschikbaar?

De Samsung Galaxy S3 is sinds mei 2012 te koop in de Nederlandse winkels. 

Welke telecom providers hebben deze telefoon?

Op dit moment hebben alle grote telecom providers de Samsung Galaxy S3 in het assortiment opgenomen.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden