Hoe kan je goedkoop bellen met Voice over IP

Inleiding

Hoe je goedkoop kan bellen met Voice over IP? Is misschien overbodig om te vermelden, maar daarvoor heb je een computer met internet nodig om dit te kunnen realiseren. Op die computer installeer je een Voice over IP programma van één van de aanbieders. Het bedrijf Skype is één van de bekendste en die gebruik ik dan ook maar even als voorbeeld in mijn artikel.

Hoe te beginnen?

Om te beginnen schaf een Voice over IP telefoon aan, die zijn in diverse winkels of op internet te koop. Ook Skype heeft een webwinkel waar ze die telefoons in diverse uitvoeringen en prijsklasses verkopen. Vaak zit er bij zo'n telefoon nog een CD-rom bijgeleverd met drivers er op die geïnstalleerd moeten worden op de computer. Wanneer de drivers geïnstalleerd staan, kan je op de site van Skype de laatste Skype versie downloaden en installeren. Na het installeren van het Skype programma maak je op de site van Skype een account aan. Eénmaal ingelogd kan je Skype configureren en je telefoon testen of het werkt.

Wat kan je er nog meer mee?

Met het Skype programma kan je eveneens chatten, of een webcam op aansluiten. Op de huidige netbooks zit al webcam, microfoon en luidsprekers ingebouwd en kan je zo inloggen op Skype. Is vooral reuze handig wanneer je kind of kleinkind in Australië woont, kan je op een goedkope manier doormiddel van Voice over IP praten en elkaar zien tegelijk als beeldtelefoon.

Verschillende telefoons

Bij de eerste generatie Voice over IP telefoons was het nodig dat de computer aan stond om er gebruik van te kunnen maken of om gebeld te kunnen worden. Tegenwoordig zijn er ook Voice over IP telefoons die gebruik maken van Wifi en kan je zonder de computer aan te hebben staan via de router gebeld worden of zelf iemand bellen. Een mooi alternatief voor een vaste lijn. Om gratis te kunnen bellen, moet uiteraard de persoon die je belt ook met met Skype zitten.

Bellen is heel eenvoudig

Nieuwe contactpersonen kan je doormiddels van een zoekfunctie in Skype op laten zoeken. Eénmaal de juiste persoon(en) gevonden te hebben slaat je deze op in je contactenlijst. In je contactenlijst kan je altijd zien wie er online is, dus weet je gelijk of je die persoon kunt bellen. Door op de contactpersoon te klikken en op bellen te klikken met de muis, word er verbinding gezocht met de andere Skype gebruiker. Hierbij gaat net als bij een gewone telefoon de telefoon over. Lang nog niet iedereen heeft het gemak en de besparing in de gaten en maken daarom dus nog geen gebruik van Skype. Ik kan u zeggen dat al een aantal Belgische klanten van ons het gemak van Skype ontdekt hebben en bellen ons gratis op via Skype over informatie van onze producten. Word dan ook gezien als een prima service dat je ze de mogelijkheid bied om gratis naar je te laten bellen. Wie weet komt ooit de tijd dat iedereen met Skype zit.Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden