Tips voor het kopen van een jacuzzi

Inleiding

Eigenlijk is jacuzzi niet de juiste benaming, want Jacuzzi is een merknaam. Wanneer mensen het over een jacuzzi hebben, dan hebben ze het over een bubbelbad of whirlpool, maar dit is niet per definitie een echte Jacuzzi! Toch gebruiken we de naam jacuzzi omdat dit nu eenmaal lekker klinkt en duidelijk is. Bij een jacuzzi wordt vooral gedacht aan luxe en iets voor rijke mensen. Maar tegenwoordig hoef je geen miljonair te zijn om een jacuzzi te kopen! Het is voor veel mensen nog steeds een hoop geld, maar vanaf 2500 euro kun je al een jacuzzi kopen. Een jacuzzi is een bubbelbad, waar je in kunt liggen of zitten. Het is heerlijk ontspannen door de bubbels en/of waterstralen! Waar let je op als je een jacuzzi wilt kopen?

Tips voor het kopen van een jacuzzi

Een jacuzzi kopen doe je niet zomaar. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten!

Binnen of buiten

De meeste mensen denken bij een jacuzzi aan een bubbelbad voor buiten. Wanneer je een jacuzzi voor buiten wilt kopen, is het belangrijk dat je hier de ruimte voor hebt. Er zijn verschillende afmetingen mogelijk, maar zelfs de kleinste jacuzzi neemt aardig wat plek in beslag. Veel mensen maken een gezellig plekje voor de jacuzzi. Ze zorgen bijvoorbeeld dat hij overdekt staat. Zelfs in de winter kun je plezier hebben van je jacuzzi! Het water is lekker warm, maar met een paar terraswarmers zorg je voor een verwarmd plekje!

Het is ook mogelijk om binnen een bubbelbad te plaatsen. Dit is over het algemeen een gewoon bad maar met de mogelijkheid van bubbels en waterstralen. Dit soort bubbelbad is voor iedereen mogelijk die plek in zijn badkamer heeft!

Aantal personen en afmetingen

Wanneer je een jacuzzi gaat kopen is het aan te raden om op de afmetingen en het aantal personen dat erin past te letten. Is de jacuzzi puur voor eigen gebruik of ben je van plan om veel feestjes te geven? De prijs van een jacuzzi wordt voor een groot deel bepaald door de afmeting! Gemiddeld biedt een jacuzzi plek aan vier tot zes personen. Maar jacuzzi's voor acht personen zijn ook mogelijk! Een gemiddelde jacuzzi is 2,20 bij 2,20. Ook qua diepte is er weinig verschil. De meeste jacuzzi's zijn 90 centimeter diep.

Een ander punt om over na te denken zijn zitplaatsen en ligplaatsen. De meeste bubbelbaden hebben één ligplaats en meerdere zitplaatsen. Maar meerdere ligplaatsen zijn ook mogelijk. Een ligplaats is de ultieme manier om te genieten van je jacuzzi, maar een ligplaats neemt ook meer plek in!

Behalve een jacuzzi, zie je ook combinaties. Zo heb je jacuzzi's met een zwembad er aan. Zo kun je bubbelen en zwemmen tegelijk!

Extra's

 • Aromatherapie. Bij sommige jacuzzi's heb je de mogelijkheid om geurtjes toe te voegen. De juiste geur kan voor nog meer ontspanning zorgen!
 • Waterval. Het gekletter van een waterval wordt als rustgevend en gezellig ervaren.
 • Muziek. Bij sommige bubbelbaden is het mogelijk om muziek af te spelen. Ook zijn er speakers ingebouwd. Zo kun je in je jacuzzi van je favoriete muziek genieten!
 • Verlichting. Het is extra sfeervol om in het donker in je jacuzzi te gaan. De meeste jacuzzi's hebben verlichting, zodat je niet in een donker bad stapt. Het is ook mogelijk om voor LED verlichting te kiezen. Dit is een stukje duurder, maar wel zuiniger.
 • Jets. Jets zijn de gaatjes waaruit het water komt. Uit gewone jets komt een straal water. Heeft een jacuzzi ook airjets, dan worden er bubbels in het water geblazen! Goedkope jacuzzi's hebben weinig jets, terwijl een dure jacuzzi meer bubbels heeft!
 • Pomp. De pomp in de jacuzzi zorgt voor stroming. Meer pompen zorgen voor meer leven in je jacuzzi!
 • Kleur. Je kunt zelf kiezen welke kleur jacuzzi je wilt. Populaire kleuren zijn wit, grijs en blauw.

Prijzen

Er zit veel prijsverschil tussen de verschillende modellen jacuzzi's. De prijs wordt bepaald door de grootte, het aantal jets en de mogelijkheden.

 • Voor 2500 euro heb je een goedkope jacuzzi voor vier personen. Deze jacuzzi heeft 25 jets en geen extra mogelijkheden.
 • Gemiddeld kost een jacuzzi tussen de 5500 en 6500 euro. Hiervoor heb je een jacuzzi die plaats biedt aan zes personen. Een jacuzzi van deze prijs heeft ongeveer 75 jets.
 • Voor 8500 euro heb je een dure jacuzzi! Voor dit geld krijg je wel een jacuzzi voor acht personen en 100 jets!
 • Een laatste mogelijkheid is een jacuzzi met een zwembad eraan. Hiervoor betaal je ruim 12.000 euro!

Tips en opmerkingen

 • Stroom. Het is niet te zeggen hoeveel een jacuzzi precies aan stroom verbruikt. Dit is afhankelijk van het model en de kracht. Je kunt dit uiteraard wel navragen als je een jacuzzi op het oog hebt. Een andere puntje om op te letten is wat de stroomvereisten zijn! Het zou vervelend zijn als je je jacuzzi niet kunt aansluiten.
 • Jacuzzi huren. Het is ook mogelijk om een jacuzzi te huren! Ideaal als je bijvoorbeeld een feestje wilt geven. Gemiddeld betaal je 200 euro per week. De prijs is afhankelijk van het model.

Conclusie

Een jacuzzi in de tuin willen we allemaal wel! In een jacuzzi kun je heerlijk relaxen en bubbelen. Een jacuzzi wordt vooral gezien als een status van rijkdom. Maar eigenlijk is een jacuzzi best betaalbaar! Vanaf 2500 kun je al een jacuzzi kopen. Wil je een jacuzzi kopen? Let dan op de verschillende mogelijkheden, de grootte en het aantal jets! Heb je de perfecte jacuzzi gevonden? Dan is het tijd om te bubbelen!