10 gadgets om geld en milieu te sparen

Inleiding

De meeste gadgets staan niet bekend om hun zuinigheid. Maar de uitzonderingen bevestigen de regel. Tien leuke en handige gadgets die weinig kosten en goed zijn voor het milieu. Ze werken o.a. op water, wind-, zonne- en opwindenergie. Besparen wordt zo een stuk leuker.

1. Dynamo zaklamp met GSM oplader

Door 1 minuut te roteren geeft de dynamo zaklamp ongeveer 30 minuten LED licht. Na 3 minuten draaien heb je voor je GSM 2-8 minuten spreektijd of 20-50 minuten stand-by tijd.

2. Go Green Solar Bandenspanningsmeter

Lage bandenspanning leidt tot meer brandstofverbruik en kan gevaarlijk zijn. Met dit apparaatje dat op zonne-energie werkt, meet je eenvoudig de spanning en het profiel van je autobanden. Verwijder het ventieldopje en druk de meter eenvoudig op het ventiel. Ook als het donker is, is het ventiel eenvoudig te traceren met behulp van het blauwe LED-lampje. Op de display is vervolgens de druk af te lezen. Aan de achterkant zit een schuifmaatje, waarop je kunt aflezen hoe diep het profiel is van de band.

3. Dryerballs

De wasdroger is een van de grootste energieverbruikers in huis, maar soms ontkom je er niet aan. Door deze dryerballs te gebruiken verkort je de droogtijd tot 25%. Daarnaast wordt de was op een natuurlijke manier zacht, zonder gebruik van wasverzachter. Ze zijn volledig gif- en allergievrij.

4. Klok op water-energie

Dit milieuvriendelijke klokje heeft alleen water nodig om te werken. Batterijen zijn niet meer nodig. Het werkt met een galvanische cel, dat door toevoeging van water een chemische reactie opwekt en zo elektriciteit produceert. Na een vulling loopt de klok 2 weken. Afmetingen: 10,6 x 10,4 x 9,1 cm

5. Stand-by button voor je pc

Zodra je een kopje koffie gaat drinken of een telefoontje krijgt, druk je op de toets en gaat de computer in slaapstand. Zo verbruikt de pc veel minder energie. In plaats van tussen de 60 en 250 Watt, verbruikt je computer in de slaapstand slechts 1-6 Watt.

6. Chargestop

Voorkom stand-by verbruik van de opladers en adapters van je gsm, digitale camera, DECT telefoon, batterijlader, accuboormachine, elektrische tandenborstel et cetera als deze nog in het stopcontact zitten, maar niet meer laden. De Chargestop schakelt na een druk op de knop de stroom in en na acht uur automatisch weer uit.

7. Radiator Verklikker Stickers

Als de radiator warmer wordt dan 40 graden, kleuren de radiator stickers rood. Even de radiator dichtdraaien levert keiharde euro’s op. Je besparing met de Radiator Verklikker Stickers is gemiddeld € 35 (zo’n 52m3 gas) per jaar. Levensduur van de stickers is gemiddeld 5 jaar.

8. Solar Knikkerbaan

De knikkerbaan wordt in 10 stappen in elkaar gezet. Hoe meer licht op het zonnepaneel komt, hoe sneller de knikkers de trap op zullen klimmen. Adviesleeftijd: voor kinderen vanaf 8 jaar en niet voor kinderen jonger dan 3 jaar.

9. Solar afstandsbediening

Dit is een universele afstandsbediening voor de TV op zonne-energie die geen batterijen nodig heeft. De afstandsbediening laadt zichzelf op zolang er voldoende licht aanwezig is. Zodra de batterij leeg raakt, wordt dit aangegeven door middel van een knipperend lichtje. De afstandsbediening is geschikt voor de meeste merken televisies en is eenvoudig in te stellen.

10. Solar drijfkaars met 2 leds

Deze drijfkaarsen zorgen voor een romantische sfeer in je tuin. Dobberend in een grote bak met water of iets dergelijks. Met het flikkerende effect van een echte kaars, dag- en nachtsensor. Het licht gaat automatisch aan bij schemering plus met aan en uitschakelaar aan de bovenkant (30x30mm), met Ni-mh-accu 2x600mA oplaadbaar. Doorsnee kaarsen 83 mm.


slimmetgeld.wazzup.nl