Nieuwe gadjets en hebjes!

Nieuwe gadgets en hebjes

Het principe van deze shop: nieuws over nieuwe gadgets op de markt of te verwachten! Dit is een greep uit verzameling mei 2009: Wolframalpha, slimme eetbord, de wijsneus, de zerobaksteen, het emotieTshirt, de bierparaplu, de slimpie, de wattcher, het tuinkantoor, kortom: toekomstmuziek!

 

1. Beter dan Google? WolframAlpa

Wordt aangekondigd als 'het nieuwe internet' 'verder gaat dan Google' 'top of flop?' 'Internet 3.0' en ga zo maar door! Het gaat om een (geheim) zoeksysteem die alle relevante informatie op hetgeen je intikt te voorschijn tovert... Proberen kost niets dus ga je gang: Link: Wolframalpha

2. Het slimme eetbord

Een Nederlands ontwerp dat bestaat uit een elektronisch onderbord en daarop een porceleinen eetbord. Met lichtjes wordt aangegeven wanneer je je volgende hap mag nemen. Waarom? Omdat we allemaal de gewoonte hebben om te snel te eten en dat maakt dik! Prijs (nog) niet bekend en wanneer verkrijgbaar ook (nog) niet.

3. Wijsneus: de verticale voeger!

In tegenstelling tot zijn voorgangers is deze nieuwe voeger van plastic en speciaal ontworpen voor verticale voegen. Binnekort verkrijgbaar in een groot aantal bouwmarkten.

4. De Zero-baksteen: nooit meer voegen!

Met deze baksteen heb je geen 'Wijsneus' nodig: met deze baksteen ga je 'bouwen-zonder-voegen': gestapelde stenen zonder voeg ertussen. Al met al is een fraaie voegloze Zero-muur net zo snel klaar, en grosso modo net zo duur, als een traditionele muur dus zowel tijds- als kostenbesparend en de veroudering van de gevel vertraagt.

Link: Zero baksteen!

5. Philips Force Feedback Jacket: Emotion Shirt

Philips is bezig een emotieshirt te ontwikkelen (testfase). Hierdoor wordt het mogelijk om de emoties te voelen bij de gamer of de filmkijker.Bedoeling is dat het 'Emotion Shirt' elektrische signalen doorgeeft naar de huid door middel vvan 64 onafhankelijke impulsen in de romp en armen. De doelgroep is dan ook (virtual) gamers en designers. Voorlopig wordt het shirt niet vrijgegeven voor productie en zijn er geen plannen voor een bijbehorende broek.

6. Biertje voor het hele gezelschap? De Bier en Party-plu

 

Een opvouwbaar dienblad in parapluvorm voor 8 glazen! Voor zowel op een terras, evenementen, privé of kantoor.

7. Energie sparen? Slimpie

 

Als opladers in het stopcontact blijven zitten terwijl ze niet worden gebruikt, verspil je stroom. Deze stijlvolle gadget schakelt elke oplader die geen batterij aan het opladen is, volledig uit. Niet alleen de batterij van uw mobiele telefoon, maar ook de batterij van uw mp3/mp4-speler of de batterij van gereedschappen. Kost ca. EUR 21,50

8. Energie sparen? Wattcher

Een Nederlands ontwerp van een apparaatje dat aangeeft hoeveel stroom er in huis toch nog wordt verbruikt ondanks u denkt dat alle laders, licht, wasmachines, strijkijzers, radio's enz... uitgeschakeld zijn. In samenwerking met Eneco! Link: Sluikverbruik in huis?

 

9. Tuinkantoor voor telewerkers: de OfficePOD

 

Een mini-kantoor voor één persoon, 2 m op 2 m groot, dat achter in de tuin kan worden geplaatst en voorzien is van een laptop (draadloos) en mobiele telefoon. Vanaf 2010 in Engeland verkrijgbaar. De prijs: ca. EUR 6.500. Link: Kantoor-aan-huis

10. Innovatieve fietsenstalling: Bikes & Chill

l00px

Ontworpen door een Nederlands architectenbureau: een combinatie tussen een zitbank en een fietsenstalling in kunststof. De afzonderlijke delen kunnen tegen elkaar worden geschoven. Link: In de praktijk