Wat is de IPOD Shuffle

Inleiding

IPOD's zijn tegenwoordig erg hip. Ik ga u nu meer informatie geven over de IPOD Shuffle een van de nieuwe generatie ipod's.

Uiterlijk

Het is eerste wat mij op viel was dat hij erg klein is. Hij is erg klein voor een Ipod. Ik denk dat het de kleinste Ipod/mp3 is van allemaal. De ipod is er in verschillende kleuren zoals grijs, blauw, oranje, roze etc. Er één rondje op waar alle knopjes zitten om hem te bedienen. Er zit een wit randje die aangeeft waar dat rondje zit. Er zit in tegenstelling tot andere Ipod/mp-3 spelers geen schermpje op, dus je kunt niet zien welke nummers je luistert.

Wat krijg je allemaal?

De Ipod wordt geleverd in een doosje met daarin de Ipod zelf, het docking system (om op te laden en muziek er op te zetten), oordopjes en de gebruiksaanwijzing.

Gebruik van de ipod

De Ipod is zeer gemakkelijk in gebruik. Er zitten maar een paar knopjes op. Je hebt de middelste knop dat is play en pauze. Op dit witte rand zitten ook nog 4 knoppen. Nummer vooruit en achteruit, en volume omhoog en omlaag. Je hebt ook nog de uit en aan knop. Er gaat een lampje branden als die aan staat, en als de batterij bijna leeg is wordt dit lampje rood. Om je Ipod op te laden je hem in het docking system doen. Deze moet je in de pc pluggen door middel van een USB aansluiting. Als je dan de Ipod in de docking system doet krijg je een melding dat er nieuwe hardware is gevonden. Als je daarop klikt krijg je een melding om Itunes te downloaden. Hiermee kan je muziek op je Ipod zetten. Via Itunes kan je ook muziek downloaden op het internet. Ze hebben heel veel verschillende soorten muziek dus voor ieder wat wils. Als je er dus nieuwe muziek op wilt zetten wordt je Ipod gelijk opgeladen. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Er zit ook nog een knopje op om de muziek op normale volgorde te laten af spelen of kriskras door elkaar. (de shuffle stand). Dit zorgt ervoor dat je niet telkens de zelfde nummers achter elkaar hoort en je gaat je dus niet vervelen.

Geheugen

Er zit 1GB (eerlijk gezegd 1024MB) geheugen op. Dat zijn zon 200-250 nummers. Dit zijn erg veel nummers. Als je er meer nummers op zet luister je de helft toch niet. En als de nummers je beginnen te vervelen zet je er andere nummers op.

Gebruiksaanwijzing

Deze is niet erg groot, maar je hebt hem ook niet nodig onderhand. Je ziet vanzelf wel hoe het allemaal werkt. De Ipod zelf is erg makkelijk in gebruik door de weinige knoppen die erop zitten.

Conclusie

Een klein, compact apparaatje met een makkelijke bediening. Er zit echter geen beeldschermpje op dus zoeken naar een nummer is erg lastig. Geheugen op de Ipod is redelijk veel, maar ik kan ook begrijpen dat mensen heel veel nummers er op hebben willen staan voor de variatie.