Hoe los ik problemen met IPOD batterijen op (mini,shuffle, nano)

.//. Batterij problemen met de Ipod komen zelden voor. Zeker nu de eerste generatie IPOD (inmiddels 5 jaar oud) nog steeds zonder problemen meegaan! Maar als er dan toch problemen zijn geen nood. Er is een oplossing. Als de IPOD binnen de garantie valt dan zal Apple dit voor je vervangen. De standaard garantei van een IPOD is 1 jaar. Ook buiten de garantie vervangt Apple de batterijen. Hiervoor zal wel betaald moeten worden.

Hoe gaat het in zijn werk: .//. Het programma van Apple bestaat in principe uit een simpele formule, die waarschijnlijk anders zal zijn dan je verwacht. Je stuurt namelijk de gehele IPOD naar Apple op en vervolgens zullen zij deze gehele IPOD vervangen met een nieuw of gerepareerd model. Daarbij komt een nieuwe garantie van 90 dagen bijgeleverd.

Reparatie ondemand is mogelijk via de Apple Retail locaties. Dit geldt zowel voor de mini, shuffle als nano .//. Dan is er uiteraard de vraag of de gebruiker zelf de batterij kan vervangen. Ja en nee. De IPOD omhulsel is niet gebouwd om geopend te worden. Wat dat betreft is het niet echt user-replacable. Hoewel, het is in theorie wel mogelijk. Er zijn derde partijen die dit voor je kunnen doen, en daarbij de batterij vervangen voor minder dan 20 euro. .//.

  • http://www.apple.com/nl/support/ipod/service/prices/
  • http://www.ipodbatteryfaq.com/#1
  • http://www.ipodbatteryfaq.com/ipodbatteryandpower.html