Online batterijen kopen

Inleiding

Winkels worden zo'n beetje overbodig. Ongeveer alles is ook wel via internet te koop. Een voorbeeld hiervan zijn batterijen. Je gebruikt batterijen meer dan je denkt, denk bijvoorbeeld aan speelgoed, klok, de afstandsbediening en een zaklamp. Dit zijn vaak losse batterijen die je moet weggooien als ze leeg zijn of moet opladen in een batterijoplader. Maar je hebt ook batterijen die je kan opladen als ze nog in het apparaat zitten. Dit wordt dan een accu genoemd. Het is zeer vervelend als je batterij leeg is. Je apparaat doet het dan gelijk niet meer. Het is daarom altijd handig om reservebatterijen te hebben zodat je nooit zonder zit. Je kan via internet heel gemakkelijk batterijen bestellen. Vaak heb je ze de volgende dag al in huis. Wat moet je weten als je online batterijen wilt kopen?

Soorten batterijen

Het kan nog best moeilijk zijn om batterijen te kopen. De meeste mensen kopen maar een soort batterijen zonder zich er echt in te verdiepen. Er zijn vele soorten batterijen met allemaal hun eigen kenmerken.

 • Koolzink batterijen. Voor apparaten met een laag stroomgebruik zoals een klok
 • Alkaline batterijen. Deze batterij wordt het meest gebruikt en is bedoeld voor de meeste apparaten zoals speelgoed en een draagbare radio.
 • Lithium batterijen. Deze batterijen gaan zeven keer langer mee dan Alkaline batterijen, dit maakt ze ook een stuk duurder.
 • Oplaadbare batterijen. Deze batterijen kan je opnieuw opladen als ze leeg zijn. Nadeel is wel dat ze eerder leeg zijn dan gewone batterijen.

Ook kwa maat heb je allemaal verschillende soorten batterijen. Je hebt kleine en grote batterijen, maar bijvoorbeeld ook vierkante. De maten lopen op van AAA tot D. Wanneer je batterijen wilt kopen, dan moet je dus altijd opletten welke maat batterij er in het apparaat moet.

Accu's

Ook een accu is een soort batterij. Deze batterij hoef je echter niet te verwisselen. Je krijgt over het algemeen een oplader waarmee je de accu kan opladen. Denk bijvoorbeeld aan de batterij van je telefoon, spelcomputer of boormachine. De meeste mensen hebben maar één accu voor een apparaat. Maar in sommige gevallen kan het handig zijn om een reserve accu te hebben, denk bijvoorbeeld aan je boormachine. Het is toch vervelend als je buiten aan het klussen bent en de accu is leeg. Ook wordt een accu na verloop van tijd zwakker. Je zal merken dat je hem steeds sneller zal moeten opladen. Wanneer je apparaat nog goed is, dan kan je overwegen om een nieuwe losse accu te kopen.

Online batterijen kopen

Wanneer je batterijen of accu's wilt kopen dan kan je dit prima online doen. De meeste webshops hebben een groot aanbod aan batterijen en accu's. Vaak ben je nog voordeliger uit dan in de winkel. Vaak krijg je extra voordeel als je groot inslaat. Des te meer batterijen je koopt, des te meer korting. Wanneer je online batterijen of accu's wilt kopen, dan is het wel aan te raden dat je precies weet welke batterij je nodig hebt. Dit is ook zeker bij accu's belangrijk. Je hebt niks aan een accu die niet in jouw apparaat past. Gelukkig staat over het algemeen op de site duidelijk aangegeven voor welke type apparaat de accu geschikt is.

Verschillende batterijen en accu's die je online kan kopen

 • Losse batterijen in verschillende maten (gewone en oplaadbare)
 • Batterij voor een gehoortoestel
 • Batterij voor een horloge
 • Accu voor de boormachine
 • Accu voor een spelcomputer
 • Ipad en telefoon batterijen
 • Accu voor je (video)camera
 • Accu voor je GPS
 • Koptelefoon accu's

Tips online batterijen kopen

 • Vergelijk verschillende sites waar je online batterijen kan kopen. Er kan aardig wat prijsverschil zijn.
 • Let op de verzendkosten. Het kan gebeuren dat je verzendkosten moet betalen. Dit is over het algemeen het geval als je een lage besteding hebt.
 • Doe er je voordeel mee door groot in te slaan. Koop bijvoorbeeld batterijen met meerdere mensen en een voorraadje batterijen kan geen kwaad.

Conclusie

Wanneer je voordelig batterijen of accu's wilt kopen dan is het helemaal geen gek idee om dit online te doen. Je kan heel gemakkelijk prijzen vergelijken en vaak krijg je korting als je meerdere batterijen besteld. Wanneer je online batterijen wilt kopen dan is het wel belangrijk dat je weet wat voor batterij je nodig hebt. Dit is ook zeker bij accu's belangrijk!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden