Online kaarten versturen

Online kaarten versturen.

De laatste paar jaren zakt de populariteit van een wenskaart versturen via de post een beetje weg. Veel mensen stuurden hun boodschap via de e-card. Dit is een wenskaart die digitaal verstuurd wordt. Toch bleek uit onderzoek dat mensen het krijgen van een persoonlijke "echte" wenskaart veel leuker vinden dan een e-card. Veel mensen zijn op het versturen van e-cards overgegaan omdat het veel makkelijker is dan een echte kaart. Je moet er toch voor naar de winkel, kaart uitzoeken, postzegel er op doen en dan nog op de bus doen. Tegenwoordig is er een mix van de echte kaart en een e-card. Je kan online een leuke kaart uitzoeken en deze wordt dan naar de persoon naar keuze opgestuurd. Zo heb je het gemak van online je kaart uitzoeken en maak je iemand toch blij met een leuke echte kaart. Lees hier alles over online kaarten versturen

Hoe werkt het online kaarten versturen?

Er zijn verschillende sites waar je online je kaarten kan versturen. Het idee erachter is heel simpel. Je kiest een kaart uit dat past bij de gelegenheid waarvoor jij je kaart wilt versturen. De meeste sites hebben je het al makkelijk gemaakt door de kaarten per categorie te sorteren. Je kan er ook voor kiezen om je eigen kaart te ontwerpen of door bijvoorbeeld een foto te uploaden. Op die manier maak je je kaart nog wat persoonlijker.

Wanneer je een kaart hebt uitgekozen kan je er nog een boodschap opzetten. Daarna is het een kwestie van de adresgegevens opgeven. Wanneer je de kaart voor 17.00 besteld wordt hij vaak al de volgende dag al bezorgd.

Wat voor kaarten kan  je o.a. online versturen

  • Verjaardagskaarten
  • Beterschapskaarten
  • Jubileumkaarten
  • Uitnodigingen
  • Kerstkaarten
  • Bedankkaarten

Voordelen van online je kaarten versturen

Het online je kaarten versturen heeft vele voordelen.

  • Je hebt een enorme keuze. Op sites om online je kaarten te versturen heb je een groot aanbod van wat voor afbeelding je op je kaart wilt. Hierbij valt te denken aan grappige kaarten, kaarten met disneyfiguren of juist wat strakkere kaarten. Ook kan je kiezen uit een normale maat kaart of juist een maat groter.
  • Alles is gesorteerd in categorieën. Wanneer je een winkel binnenstapt om een kaart te kopen weet je soms niet meer wat je moet hebben. Door alle kaarten naast elkaar kan je het overzicht een beetje kwijt raken. Op sites om online kaarten te versturen staat alles gesorteerd. Je kan kiezen op onderwerp (zoals beterschap of verjaardag), maar bijvoorbeeld kan je ook een overzicht opvragen van alle kaarten die er met Disney zijn. Zo hoef je niet uren te zoeken naar een leuke kaart. Met een paar klikken heb je een heel overzicht van wat jij zoekt en zit er vast wel een kaart naar keuze bij.
  • Het versturen van kaarten word je makkelijk gemaakt. Zoals bovenaan al beschreven moet je er best wat moeite voor doen om een echte kaart te versturen. Nu je online je kaarten kan versturen wordt het je wel heel makkelijk gemaakt. Met een paar klikken is je kaart al onderweg. Je hebt het gemak van een e-card, maar krijgt iemand toch een persoonlijke kaart in de bus. Het enige wat je moet doen is een leuke kaart uitzoeken en de adresgegevens intikken.

De prijs

Er zitten aardig wat verschillen tussen de verschillende sites onderling. Het is eigenlijk puur wat je zoekt. Wil je bijvoorbeeld je kerstkaarten online versturen, dan kan je het beste zoeken naar een aanbieder waar je makkelijk meerdere kaarten tegelijk kan versturen. Meestal is het ook zo des te meer kaarten je wilt laten drukken, des te goedkoper het wordt. Maar wil je bijvoorbeeld voor een speciaal moment een echte Hallmark kaart versturen dan ben je wat meer kwijt. Even heel ruim gemiddeld genomen moet je denken aan ongeveer 1,50 per kaart. Bij deze prijs zit alles inbegrepen, dus kaart + envelop + postzegel en wordt hij naar jouw persoon verstuurd.