Huur een vriend. Dat kan op Rent a Friend

Vrienden op het internet

We raken er aan gewend. Een vriend kan je overal krijgen. Op Facebook, op Hyves, Netlog, op Leerwiki.....En dan hebben we ook nog volgers op Twitter. Ondanks al die virtuele vrienden kunnen er momenten zijn dat je iemand nodig hebt die je echt gezelschap houdt.

Ik heb geen tijd

We hebben een druk bestaan en tijd voor iemand vrij maken lukt niet altijd. Wat doe je als je een uitgebreide vriendenkring hebt en je wil ergens naar toe, maar niet alleen. Je pakt de telefoon en probeert een afspraak te maken. Helaas, niemand wil met je mee. Dan maar niet gaan?

Rent a Friend heeft de oplossing

Tegenwoordig kan je via de internetsite van Rent a Friend een "vriend" huren. Het idee komt uit het land van de rijzende zon, Japan, waar je acteurs kunt huren die je gezelschap houden. Dat kan naar het schoolfeest van je kinderen zijn, naar de schouwburg of wat je maar van de "vriend" verlangt.

Romantisch is het niet

De website RentaFriend.com is een idee van Scott Rosenbaum, een Amerikaan van 30 jaar. Het idee om vraag en aanbod bij elkaar te brengen door middel van een website kwam in 2009 bij hem op naar aanleiding van het Japanse voorbeeld. De website is niet bedoeld om romantische of sexsueel getinte afspraakjes te maken. Wel kan je er een "vriend" huren voor activiteiten die je normaal met je echte vrienden of kennissen onderneemt. Bijvoorbeeld ergens een kop koffie drinken, maar er zijn ook "vrienden" die je als sportmaatje kunt huren. Ben je in een vreemde stad en wil je wat meer zien dan alleen de toeristische plekjes, dan kan een "vriend" je die laten zien.

Geen gratis vriendschap

Op RentaFriend.com kan je vooraf bekijken of er iemand is die je eventueel zou willen huren. Daar hoef je je niet voor in te schrijven. Kies je er voor om een "vriend" te huren, dan is het nodig dat je je registreert. Registratie kost $ 25 per maand of $ 70 per jaar. Want hoe vriendelijk het woord vriend ook klinkt, de gehuurde "vriend" komt niet gratis langs. De verdere kosten bedragen minstens € 10 per uur en kunnen oplopen tot wel € 50 per uur. Dat hangt van de persoon en het soort activiteit af. Als je eenmaal lid bent, dan heb je toegang tot 283.000 "vrienden" wereldwijd.

Eigen baas zijn

Op de website RentaFriend.com kan je je ook als vriend inschrijven en dat is gratis. Je bent dan je eigen baas en bepaalt zelf je tarief. Het wordt mooi voorgesteld, je bezoekt feestjes, je geniet van het leven, je maakt vrienden en je wordt er nog voor betaald ook. Hou er ook rekening mee dat het niet allemaal feest is. Er zullen ook mensen zijn die gewoon een keertje tegen iemand aan willen praten, daar moet je dus ook tegen kunnen.

Ten slotte

De maatschappij verandert, de menselijke behoeften veranderen niet mee. De commercie springt daar handig op in. Dat bewijst het succes van de website.

LET OP! Prijzen kunnen veranderen. De in dit artikel genoemde prijzen, zijn prijzen die in augustus 2010 bij Gorielja bekend waren.