Gaan we bingen in plaats van googlen

Bing of Google

Sinds deze maand is de zoeksoftware 'bing' ter beschikking voor ons allen, als we dat willen tenminste. Microsoft is nog steeds jaloers op het marktaandeel van collega Google en doet zijn zoveelste poging om daar wat van af te knabbelen. Vandaar het onderwerp van dit artikel: bingen in plaats van googlen?

Bing-Microsoft-Yahoo

Microsoft kijkt terecht jaloers naar Google: maar liefst 81,5% van alle zoekopdrachten lopen langs de kassa van Google volgens diegenen die het kunnen weten. Daar tegenover staat de schamele 5%(sommige bronnen spreken van 8%?) van Microsoft en de rest is grotendeels van Yahoo! Dus zelfs als die 2 zouden samenwerken, is er nog geen reden tot feestvreugde. In elk geval wil Microsoft naar 20%, zonder Yahoo! en gooit daar een marketingbudget van 80 miljoen dollar tegenaan.

Wat doet Bing?

  • Volgens critici is Bing geen zoekmachine maar een 'zoek'dienst'. Ze bewijst namelijk een dienst door de surfer door te verwijzen naar relevante websites. Een voorbeeld om dit te verduidelijken: je bent op zoek naar een bepaalde vlucht dan krijg je automatisch ook de real time vertrektijden gepresenteerd.
  • Om al deze informatie te linken, heeft men om te beginnen veel aandacht besteed aan de categorieën gezondheid, reizen, shoppen (met Cashback) en de directe omgeving (lokaal). Dit alles in zeer overzichtelijke tabellen.
  • De basis waarvan bij de indexering van de zoekresultaten wordt uitgegaan, is dezelfde als van Live Search en dus niet echt nieuw.
  • Zoek je op beeld (zowel foto als video) dan is het resultaat een interface met thumbnails van alle relevantie. En volgens allerlei testresultaten is die relevantie beter gestructureerd dan bij Google!
  • Aan variaties geen gebrek:

Wat zeggen de critici?

  1. Geen Google-killer! Maar wel een deftige verbetering van het huidige Live.
  2. De zoekresultaten van Google zijn beter maar Bing is hipper!

En het Amerikaanse Wolfram Alpha dan?

Deze US-starter kwam afgelopen mei 2009 om de hoek kijken, ook met een nieuwe zoektechnologie! Zij beloven om de gebruikers een zo compleet mogelijk antwoord te geven op in gewone taal gestelde vragen, althans als het onderwerp van de vraag iets te maken heeft met scheikunde, natuurkunde en wiskunde! Waarom? Omdat de makers nu eenmaal deze achtergrond hebben. Maar ... men belooft tegen het einde van dit jaar uitbreiding naar sport, auto's en voeding.

Links

Bing Nederland

Bing België

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden