Hoe handig zijn RSS feeds

RSS feeds zijn reuzenhandig en omisbaar

Het internet groeit spectaculair en daarmee ook de informatie op het web. Veel nieuws, vele weblogs, interessante auteurs op het internet. En natuurlijk kunt u niet alles lezen en bijhouden. U hebt wel meer te doen dan dat, maar wilt tegelijkertijd wel op de hoogte blijven. En dan is RSS een welkom hulpmiddel.

RSS betekent wat

RSS is de afkorting van Really Simple Syndication. Het is de manier om u snel op de hoogte te stellen van nieuws of nieuwe bijdragen op bepaalde web logs. In tekst, audio, video.

Voor wie is RSS handig

RSS is dus handig voor iedereen, die het druk heeft en toch snel wil kunnen beschikken over allerlei nieuwe informatie: het dagelijks nieuws of hele andere interessegebieden. You name it! Het grote voordeel ten opzichte van informatie via de e-mail is bovendien dat RSS veel minder gevoelig is voor spam. Ook de webmaster is er met de feeds van verzekerd, dat lezers voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe updates. De feeds zijn dus een uitkomst voor zowel de aanbieders als de gebruikers van allerlei nieuws op internet.

Wat is RSS

RSS is een technisch hulpmiddel om u voortdurend in compacte vorm op de hoogte te houden. Deze software produceert geen ellenlange teksten, maar in een paar regels wordt aangegeven waarover het gaat en wat de kern van de zaak is. Meestal een pakkende titel met een regel uitleg. Als de feed u aanspreekt, klikt u er op om meer van het onderwerp te weten te komen. Samen vormen ze de feeds.

Bij welke sites RSS feeds

Ander voorbeeld
  1. Wanneer u een site bekijkt, wordt snel duidelijk of de site ook zelf RSS feeds aanmaakt. U ziet het aan een rechthoekig oranje icoon met XML of RSS daarin, of een blauw rechthoekig icoon met de letters RDF. Wilt van de feeds van een bepaalde site op de hoogte blijven dan kunt u dat op de site zelf aangeven.
  2. Overigens kan ook met een scraper eenvoudig van een html tekst een RSS feed worden gemaakt, maar het is veel handiger als de betrokken site daar zelf voor zorgt.

RSS feeds en zoekmachines

Om in de wirwar van RSS feeds een goede ordening te krijgen, zijn er online allerlei RSS zoekmachines te vinden. Bij Feedburner bijvoorbeeld kunt u zich gratis aanmelden voor feeds. Dit doet u eenvoudig via uw bestaande Google account of u opent een Google account.

Feeds zijn onmisbaar

Inmiddels zijn de feeds onmisbaar geworden. Enige tijd terug waren we veel minder actief op het internet en was het internet nog niet zo vol als nu. Inmiddels heeft iedereen het internet ontdekt en niet in de minste plaats de media. Wie het nieuws wil volgen wordt op internet overstelpt met informatie. Om aan al die vaak te lange teksten wat te doen, is de feed een prima oplossing. Nieuwsmedia publiceren een feed en u leest de rest van de tekst pas al het u aanspreekt en wat lijkt. Zo niet dan gaat u ergens anders heen. Simpel zat.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden