Hoe voer je reputatie management in sociale media

.//. Steeds meer bedrijven zien de sociale media als een mogelijke tool voor marketing en reputatiemanagement. Toch worden de sociale media nog nauwelijks gebruikt. Veel marketeers zijn betrokken geweest bij slechte resultaten, of vrezen negativiteit van gebruikers etc.

Toch kan je niet om de kanalen heen. Het begint steeds meer een algemeen goed te worden. Producten en diensten worden besproken op fora en blogs. Het zijn voor marketeers dus de perfecte platformen voor marketing. Welke criteria spelen bij reputatie management in sociale media? .//.

Verwacht fouten te maken

Als actieve sociale marketeer is de kans groot dat je fouten maakt. Dat is de realiteit van het spel door je te begeven in nieuwe doelgroepen en innovatieve hoeken. Maar niets ondernomen is ook niets gewonnen. Toch blijven mensen onvoorspelbaar, vooral in groepen. Wie kiest voor sociale media, zonder aanvaarding van de resultaten zal voortijdig ontmoedigd worden resulterend in onvermijdelijke afwijzing. Acceptatie in een groep kan nl. op zich wachten

Behoud je waardigheid

Ongeacht wat de respons is op PR blijkt te zijn, overhaaste emotionele terugkoppeling is niet de juist oplossing. Weinigen die reageren tijdens de hitte van woede krijgen grip op de situatie.

Tel tot 350, wacht tot morgen zoek een manier om te relaxen. Het is waar dat sommige rampen een onmiddellijke online antwoord vereisen maar deze gevallen zijn echt zeldzaam.

Vuur met water, niet met vuur

Bij sommige sociale media kan onrecht uw bedrijf toedoen. Zoek marketeers hebben vaak toegang tot websites met autoriteit om hun straf tactisch door te voeren in de biologische SERPs. Marketeers weten de juiste forums en blogs te vinden om iemand terug te pakken.

Toch is een productieve dialoog aan te raden. Het provoceren of aanpakken van iemand die verwachtwoordelijk is voor een aanval zal niet het probleem oplossen (en misschien alleen maar verergeren). Dat probleem is alleen te achterhalen via een dialoog.

Probeer niet sociale media uit te lokken

En belangrijk methode om een gevecht te voorkomen is door er niet zelf 1 te starten. Het aanvallen van iemand die jou niet heeft gestoord is een aanpak van een verliezer.

Verkrijg input van anderen

Er zijn vele verschillende soorten sociale media op vele verschillende websites. Er zijn dus vele experts die kunnen vertellen wat de kansen en risicos zijn van online marketing in sociale media. Gebruik deze kennis! Het investeren van tijd, geld en energie in de verkeerde kanalen is zonde en risicovol.

Plan omgang met crisis

Idealiter is beter te beschikken over een rampenplan dan te wachten tot het echt fout gaat. De meeste marketeers begrijpen dat er op zijn minst een onderdeel van hun marketing mix geworteld zit in sociale media. Een inzet voor preventieve en responsieve tactiek om aan te gaan met negativiteit is van essentieel belang en kan marketeer helpen risicos te beperken en kansen te realiseren! .//.

.//. Social media & reputatie management