Hoe word je populair op Twitter De beste tips

Inleiding

Iedereen kent inmiddels Twitter wel. Maar hoe wordt je populair op deze sociale netwerksite? Lees dit artikel door en je populariteit zal een boost kennen als je de tips opvolgt!

Tip 1 : Laat van je horen!

Vertel iedereen dat je een twitter account hebt en maak dus reclame voor jezelf. Wees vriendelijk voor de mensen die je volgen op twitter en blijf ook jezelf. Maar ga vooral niet spammen op twitter.

Tip 2 : Voeg een foto toe

Een foto van jezelf toevoegen op je profiel geeft een meerwaarde en mensen zullen sneller gaan kijken naar je twitter profiel.

Tip 3 : Een goede accountnaam kiezen

Liefst je eigen naam nemen op je twitter account. Zo word je eerder serieus genomen dan als je een of andere belachelijke nickname kiest.

Tip 4 : Gebruik leuke feeds

Koppel RSS feeds aan je twitter account die tweets sturen van updates. Zorg ervoor dat je leuke en unieke feeds gebruikt. Bijvoorbeeld feeds van je Youtube account met leuke filmpjes. Gebruik wel niet te veel feeds en hou het dus persoonlijk.

Tip 5 : Volg niet zomaar iedereen

Ga op zoek naar interessante personen om te volgen op twitter die een unieke content hebben. Promoot ook het werk van anderen op twitter. Maar ga ook niet overdreven twitteren als je anderen promoot.

Tip 6 : Twitter bewust

Ga geen frustraties over collega's of je werk spuien op twitter. Twitter is net zoals facebook of andere sociale netwerksites een medium toegankelijk voor iedereen. Pas dus op met wat je twittert.

Tip 7: Twitter in het Engels

Zo kan je internationaal gaan twitteren. Je zal mensen "ontmoeten" die aan de andere kant van de aardbol wonen.

Tip 8: Gebruik Tools

Er zijn verschillende tools beschikbaar die het gebruik van twitter leuker en handiger maken. Statistieken bekijken over hoeveel mensen geklikt hebben op een link op je twitterpagina kan leuk zijn!

Tip 9: Zoeken op Twitter

Zoek naar onderwerpen die met jouw onderwerp te maken hebben met de zoekfunctie van twitter.

Tip 10: Terugvolgen op twitter

Volg andere mensen ook als ze jou volgen maar maak geen gebruik van auto followers op twitter. Gebruik ook geen auto direct messages op twitter want dit wordt niet gewaardeerd. Zorg ervoor dat je een gerespecteerd twittergebruiker blijft.

Tip 11: Integreer met andere sociale netwerksites

Als je bijvoorbeeld facebook, netlog, hyves of een blog hebt kan je deze met elkaar integreren zodat nog meer mensen komen kijken op je twitter profiel.

Tip 12: Veiligheid

Zorg dat je af en toe je paswoord verandert en niet vertelt wat je paswoord is aan iemand via email oid.

Tip 13: Update

Om populair te blijven kan je best regematig nieuwe tweets toevoegen en je profiel onderhouden.