Een Twitter gebruikersnaam kiezen

Steeds meer mensen maken gebruik van Twitter om op de hoogte te blijven van wat er gebeurd in de wereld of om elkaar korte berichtjes te sturen. Als je nog geen account hebt bij Twitter dan vind je in dit artikel een aantal tips om een goede Twitter gebruikersnaam te kiezen.

De meest succesvoll twitteraars kiezen ervoor om hun eigen naam, hun bedrijfsnaam of het merk dat ze voeren te gebruiken. Hierbij lijkt de keuze voor eigen naam in het voordeel als je kijkt naar het aantal volgers. Blijkbaar volgen mensen liever een persoon van vlees en bloed dan dat ze een bedrijf of merk volgen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een nickname of pseudoniem te kiezen. Bedenk dan wel dat het ook voor bekenden moeilijk te onthouden is wie er ook alweer schuilgaat achter het pseudoniem.

Waar moet je rekening mee houden:

Tip 1:

Een Twitter gebruikersnaam kan maximaal 15 tekens lang zijn. Als je dan Mike Groenheiden heet heb je geluk en kun je de combinatie van je voor en achternaam registeren. Als je echter Maarten Groenheiden heet zul je creatief moeten worden en een manier moeten vinden om je naam af te korten b.v. MaartenG of MGroenheiden.

Tip 2:

Mocht het niet lukken om een naam te registeren volgens bovenstaande methode overweeg dan om je voor- of achternaam te combineren met je hobby of beroep. Bijvoorbeeld: FietserMaarten of SchilderMaarten.

Tip 3:

Mocht achteraf toch blijken dat je de verkeerde naam gekozen hebt, dan kun je de naam wijzigen zonder dat je volgers verliest. Communiceer je voorgenomen naamswijziging wel naar je volgers, anders is het mogelijk onduidelijk voor ze hoe ineens iemand met een naam die ze niet kennen tussen hun volgens terecht is gekomen.

Tip 4:

Nadat je de naam van je Twitter account hebt gewijzigd is het aan te raden om een nieuwe account aan te maken met dezelfde naam om te voorkomen dat iemand anders je oude naam claimt en uit jouw naam berichten gaat plaatsen. In deze nieuwe account met je oude naam kun je dan een bericht achter laten waarin je verwijst naar je nieuwe twitternaam.

Tip 5:

Indien mogelijk houd je naam zo kort mogelijk. In een Twitter bericht heb je maximaal 140 tekens. Als iemand jouw iets wilt vertellen heeft hij het @ teken nodig om aan te geven dat het bericht voor iemand bedoeld is gevolgd door de gebruikersnaam van deze persoon. als je een gebruikersnaam van 15 tekens heb zijn er samen met het @ teken dus al 16 van de 140 tekens verloren gegaan.

Tip 6:

Je mag op Twitter trouwens enkel alfanumerieke tekens en de underscore gebruiken om een gebruikersnaam te kiezen. Leestekens, letters met accenten of speciale tekens zijn niet toegestaan in de gebruikersnaam.

Tip 7:

De laatste tip betreft het underscore teken (“_”). Steeds meer mensen gebruiken een mobiele telefoon om te twitteren. Op een mobiele telefoon is het echter vaak lastig om een underscore te typen. Hierdoor maak je het je volgers moeilijk om je een berichtje te sturen. Probeer het underscore teken dus niet te gebruiken in je gebruikersnaam.